LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
dsa/xda profile都唔得咩?
比d耐性搵
我等緊d 軸先有得玩
有無人試過淘X買油
未,但係見果隻105 + 205好似唔錯

下面求其巴講果隻105 + 205mixture都係太杰,要買多支105黎整返稀佢
但呢個價錢真係無得輸
手渣大量105,睇黎可以買黎玩下了
有冇無線既機械鍵盤可以推介一下?
用開青軸覺得打字好爽
Anne pro 2 box white
啱啱google咗,係咪淨係得87key?想要埋num pad
唔該哂巴打
咁可能要去到filco majestouch convertible
無知問
點解叫層層疊?
上1set 104 大約要幾多ml?
但我又唔識溝
香港有冇得買?
box white 係咪爽過同 重過 cherry blue?
我覺得爽過青軸 重量就差唔多
本身自己用開filco majestouch convertible 2 TKL 青軸
最近買左個Topre Realforce, 我發覺打完Realforce之後完全返唔到轉頭
甚至開始覺得個filco青打字好硬, 要用多好多力先打到, 有無CHING同我一樣?

另外想問電容軸有無KEYCAP買? 眼見大部份全部都係機械軸KEYCAP多
有冇淘寶link
我覺得青軸太淋
但係 Topre 同 clicky 軸係唔可以直接比較
利申: 用緊 Realforce 分區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞