LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
新手想問下咁多位大佬點睇Anne pro 2, 想買返嚟再換個KBD嘅wooden case, 但上網話好撚難換case,舊電又會頂住, 如果揀ducky one mini 2易換啲但又貴又冇software.
點解box唔lube得?
lube咗都無咩問題,正常使用中
其實紅茶軸分別喺邊,黃金冇得試
同埋我唔打機但都想買隻打program,除咗經典4軸有無其他新嘢推薦
如果你買hot swap board
可以參考返頭post嘅推薦軸
呢隻嘢幾靚
其實唔係好掂,第一膠殼,第二呢個垃圾keycap d邊有d變形,所以換走左晒d料啦
我唔係話d料,我係話個配色,講真機械鍵盤既野我個newbie邊度識
唔係唔lube得 係lube完無咩大分別
box 軸 我覺得值得玩只有clicky 既box, 同埋 box royal 有d 特別。 其他box 整體已言無傳統軸咁好同多野玩。(除左box 無咁搖既最大賣點)
lub lub lub lub lub

黃銅定位板反光太煩,整左假碳纖
d邊邊磨擦位lube咗無咁沙,除此之外真係無咩分別
大家點睇mass drop嗰隻switch interchangeable keyboard
憶光

超滑隻軸,等緊tealios v2 到泥做比較。研究左輪佢地應該是同T1同一間廠出
垃圾
有冇加軸紙或者換top housing?佢default搖得好犀利d聲麻麻地
上星期買咗隻keychron k1,今日終於送到嚟
幾好用
另外仲喺kickstarter backed 咗個k2,不過有排都未到
頂甩左出黎

有冇得搞
我真係恭喜你呀
夾起pcb同定位板中間
拆殼都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞