LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
救返啦
衛星軸條鐵係PCB同定位板中間,space制軸下面

我先焊甩個space制軸,拆出黎先
然後拆返d衛星軸出黎重新插返條鐵入個洞到
再啪返d衛星軸落去定位板上面
最後就焊返個space制軸
好彩唔洗成個拆
有,我用開TX keyboard 軸紙。mod 左後好正
衛星軸係真定老番? 假個隻lube完都會響。

同埋Kbdfans 廿幾蚊個隻lube 冇乜用。
買左maxkey green white
好正
不過真係唔加手托唔得
有冇邊種profile 都係呢種圓圓地但係矮SA dd
買有hotswap既pcb
手感應該大致上相同 如果你係5pon軸就會更加似 聲就會唔同
點解
上面草泥馬講果d原因
我就主要覺得呢舊野唔值兩舊水usd
有好多review係打手,我都係睇youtuber見到
ching有咩推介,可以轉switch既 keyboard
hotswapable嘅鍵盤市面上都有唔少
但講呢度最多人用應該都係tofu / tofu 65
上淘寶搵就有 方便快捷實惠
其實換一次要幾耐,上次拆cap洗搞左勁耐
睇你手腳幾快姐 上埋cap應該1粒鐘內搞得掂啦
屌,買兩副現成算
平時又要成日打機又要成日做野
而家一部腦有冇得同時connect兩副keyboard
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞