LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
當然可以
你嫌煩又想享受優質自組鍵盤 可以考慮下搵代組
筆直1500-1800 有冇得玩
有呀 不過如果你想用靚keycap 呢個數就未必夠
詳情你可以同代組果個人傾下
睇下有無代組巴打接
買現成 冇rgb 買唔買到靚cap 靚switch
靚keycap(gmk/jtk)要上網同人收或者等groupbuy 少量機會會有現貨
唔想等可以上淘寶搵enjoypbt或者普通pbt keycap

switch睇你想要咩啦 因為唔係貴就好用 最緊要係啱手型(同埋lube)
Thx ching 唔講究key cap係咪可以直接買tofu fully assembled
非也
自組可以tune軸同衛星軸 上潤滑油

試過真係返唔到轉頭

今個月大部分時間都去咗集會遊行
6月1號買今日先得閒砌

如果有邊日唔使上街又得閒再考慮下會唔會特別開個post曬下圖

BTW個Keycap係敗筆,大陸野雞廠無幫啲PgUp/PgDn整R1R2R3嘅增補

依家最右果行真係好樣衰

遲下會收返套JTK嘅可樂v2整靚佢
JTK 套可樂我係閒魚搵左好耐
等ZFrointier補貨啦
次次GB ,睇得上眼果啲都少人買,搞到個價貴一貴,今次oblivion r2 base kit 115美金但又睇唔上眼
呢個圈子最開心嘅野就係等
玩得都係M底
其實話自組貴,係咪淨係貴在cap同zeal果d貴軸
我淘寶睇box cherry gateron,pcb同殼呢d夾夾埋埋都唔係好多
想問 F1係1字直上面係叫咩
咩類型鍵盤
你指ortholinear?
通常買d好少少嘅kit 淨係個kit本身都過1500了(最平)
係 但中文叫咩 想係淘寶search唔到
Cherry就好滿足我用哂成個sem賺嘅錢買咗新電腦+mon 而家食個三餸飯已經覺得肉赤
屌 我而家用緊corsair 乜撚野都會覺得返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞