LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
淘寶 enjoypbt 吧
Pbt選擇 太小
jelly key 新個GB幾靚
Cherry MX board 3.0 / Ducky One 1608 PBT

同價點揀
個人覺得mx board套keycap好鳩
台灣改裝軍團的enjoypbt
逐粒制改色都得
係貴d姐
有無link
想問下steelseries apex m500買唔買得過?
定係又係電子垃圾
無咩感覺
係電子垃圾

我覺得
請教大家
見到首頁介紹左iKBC 嘅鍵盤
Google完之後對佢隻F108 黑色白光紅軸有興趣 (計落連運費500蚊左右)
但睇淘寶嘅聲稱官方店就乜鳩都話賣晒
CS 又答唔到幾時有
想問大家官方店以外嘅鋪信唔信得過
or 師兄們有無另外選擇供小弟參考
我取向平實,但最好真係有燈見到啲字
而500蚊係預期筆直
唔該晒
藍光keyboard有無好介紹,新手入門就可以,唔好太貴
睇下2000fun/地獄道有冇?
藍色燈
京東呢?
真心 (利申唔buy中共)
Cherry 的確優質過大陸雜牌
但家陣雜牌有埋光軸(用光嚟觸發嘅鍵軸)同水準都有Cherry 嘅八九成到
又平約兩三成
媽我好亂

Cherry幾時先加產鬥大陸阿
大家點睇abko ar96/87
想問下買lubricant 係邊度買平啲,如果係daily clack 買、ship 澳洲係咪平啲
uni store最平
不過質素麻麻

dc都ok嘅
3203 lube衛星軸有冇問題? 定係要用返205g0
稀咗啲,唔係唔得
不過你落嘅份量應該要多啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞