LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
岩岩淘X見到原來有D 2手鍵盤唔知好定壞 /壞左小小PARTS 極平賣
見到有我想要既G413 污糟就一定 諗緊買唔買返黎當練習下焊/維修
睇就無彎 係2粒白色膠軸 要扣返係個衛星軸
重要對岩位裝 拍返個CAP先唔會卡鍵
要插左白膠上鍵帽,“了”起條鐵,穿好一邊白膠腳,再穿另一邊(要用d力)
都卡的話可能你白膠腳方向錯咗
[url]唔好介意係大陸網 岩岩幫你搵左條片 FLICO都係用呢D麻煩野
https://www.bilibili.com/video/av53149688/[/url]
佢咁賣得多數鬼鬼地
你唔好抱有太大期望一定整得返
平嘅話練下拆軸焊野都ok嘅
不過我係諗住唔成功都可以拎個殼出黎 練下拆軸 焊軸 吸焊屎
我見70$人仔 有2個
可以重陽
除咗ink之外其他三隻係咪新野黎?
成5蚊人仔粒
我都覺得有d貴,但起碼冇tealios zealios咁癲
係呀,得大陸做到,佢地唔驚污染
不過重陽比較麻煩,做得唔好會有瑕疵。隻色又未必岩,特別係你呢d色,一般都係重陽黑銀灰會比較穩陣。
光軸計唔計?
利申 用緊 A4Tech Bloody B820R
係軸都計,不過呢款比較偏
我自己試過印象都唔太深刻
覺得都係d廠自己係咁二改好少好少野,就當新野咁出,求個綽頭
見過外國有人玩cerakote

香港好似都有一兩間做
有無link,想知道下
新手買廠board, 想有燈
budget 1k
想問吓ducky one 2 tkl rgb 呢款買唔買得過
Tealios貴到痴咗線,6.9人仔一粒仲要冇貨。

利申:尋日友情價600蚊舔咗110粒返嚟
zf賣晒 110粒 598人仔
想問無plate個感覺係咪真係差咁多
我600蚊係港紙喎,都ok啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞