LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
螺絲批啲頭齊?
我用我砌機個套應該夠做
咁應該差個吸錫器
除此之外都齊了
今日去到諗緊買唔買好 因為少少趕時間所以無買住
應該其他軸/料到手再去買
邊款吸錫器隻好用易上手介紹 見goot都多款
上次砌個dz 60 都係七百幾
咁快要買定吸錫器
俾d信心自己
RGB要睇你要手感定玩effect喎
如果你想要成檯成個機箱設備都有可以聯動就一定買Corsair嘅
淨講燈光亮度同色澤我覺得就可以買Ducky/Razer/TT嘅
如果冇所謂就買iKBC隻F104啦

不過呢度好多巴打都話廠board易壞
我就玩咁耐keyboard淨係伏咗一次
可能我天生比較歐洲掛(玩任何抽卡game都歐洲
你邊道買咁平?
我用膠殻都要七舊幾
我咪半透明膠殻 再加百幾蚊keycaps 係用咗cherry stabiliser
負皮係俾你最尾嗰句
買定 穩陣d

買定唔係宣告對自己手藝無信心之舉
而係有咩意外,都有個後著
萬無一失,先係你想要既情況
買邊隻好 唔係我是但買個中位價
完本都打算買呢個開軸器 不過太貴 放棄左
可唔可以講下點解咁貴
下面張圖係邊個網來?
咩咁貴開軸器? cnc aluminium 掛 你有3d printer 可以自己print
同我入門果陣既野差唔多
吸錫器買goot細支果隻已經夠做,我自己一開頭買大支吸到手軟。
其他國產吸錫好多都好垃圾,就唔好買啦

期待你既成品
相信係gmail.com
佢呢個我估係send去佢email既invoice
至於佢響邊度買呢d,就係ZealPC
zealpc買野運費點計?運幾耐?
消費滿200美金或以上免運費
慢則一個星期,快則幾日,至少係full tracking
佢地好似2/6先會返office 寄貨 我買咗咁耐都未收到

kbdfans 遲啲都會有zealios zilent
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞