LIHKG機械鍵盤集中討論區(21) 新手睇頭post - 頭post又更新左啦~

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
gateron yellow係軸黎
gateron係牌子 yellow係分類
屌 禁錯左負皮俾貓貓
終於換齊嘢了

xd84
alu case silver
alu plate blue
gateron clear 35g lubed with 205g0
epbt bow

話說原來用alu case 同膠case個差別原來咁大cls
CLS,你又用到35g
其實lube完好似45g
我好正常打字,打機都冇乜問題 唔會好容易hi到d制
你隻手壞左呀
冇壞呀,係隻手指打落去個位置準就得啦
話說geekhack既cream軸都幾順,係咪個pom stem關係?佢比所有gateron既linear都順,搞到又好想砌多隻添
有冇人試過novelkeys既cream?究竟係咪差唔多
咁nk cream lube過個手感點?有冇smooth過geekhack cream?
話說geekhack既cream軸都幾順,係咪個pom stem關係?佢比所有gateron既linear都順,搞到又好想砌多隻添
有冇人試過novelkeys既cream?究竟係咪差唔多
我之前都問過結果都係買左試軸
建議geekmaker cream,對linear無特別興趣既我都想砌黎玩下
Novelkeys cream我覺得係要lub,geekmaker我覺得有pre lub過所以順d
咁nk cream lube過個手感點?有冇smooth過geekmaker cream?
最近買左d novelkey cream試 感想:
1.好臭
2.pom-pom嘅手感好特別 試落介乎mx black同gateron中間
3.聲好正

以下上網睇返黎:

pom 上lube個效果無其他膠咁明顯

呢隻軸會benefit from break in,姐係你用塊hotswap上軸,heavy typing可能一兩個星期,之後再lube會更加順
比隻貓我你咪有得用
去邊有?淘寶search好似全部fix size
好鍾意hyperx個case唔想徙料
草泥馬試過?
最後洗咗幾多
如果我直接拎hyperx拆出黎嗰塊比佢做樣板會唔會平d方便d?
屌 睇錯左寄個case過去 自
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞