關於達哥事件:如果有隻game/有套戲,得殘體中文同英文字幕,你會點揀?

436 回覆
784 Like 179 Dislike
乜唔係由達哥決定?我地係觀眾 唔係佢老闆你唔岩睇可以走 就好似你無理由因為tvb播緊果套戲你唔岩睇而走去屌佢要佢轉第套架嘛
唉 想以事論事 心平氣和表達自己睇法都咁難
咁點解轉game會用多數少數?
人地個台講明設票制?
你地個個有投票權?
你都幾好笑,以為自己係邊個?

我講緊呢件事正確與否,有無問題唔係用人數決定
有啲野少人支持,唔代表係錯
你有冇見過佢轉game拎2,3隻game出嚟問玩邊隻?
你可以唔跟,咁係咪想每晚都chatroom大戰?你想嘅話咁我冇野好講
有呀 但你今日有見佢問咩? 佢淨係問你地 估下今日玩咩game Chatroom係估玩乜喳
問下你意見就以為有份決定
咁每年政府嘅施政報告我都有份決定
咁你同大陸有咩分别?
唔想大戰就轉game 維穩左佢就得?
你係嚟打機定學英文啊
其實好簡單一樣野
想玩隻game→自己玩/開台玩
開台玩→簡體/英文
用簡體→chatroom世界大戰
唔想大戰→用英文/轉game
唔理→繼續
你係想chatroom唔好咁嘈咪轉game最有效率嘅解決方法
所以我希望 大家理性d 唔鐘意咪唔好睇 唔好去攻擊達哥好冇
why not both?
不過又唔怪得達哥唔再以前咁問意見 而家chatroom每逢轉game就世界大戰咁 我感覺到達哥好無奈
咁唔怪得之太陽照常升起啦7,8成人話唔好用殘體都唔理
懶係中立 用簡體會大戰因為有班人搞事係要嘈 唔鐘意可以唔睇 點解要達哥就你地?
冇話要攻擊佢
但身為公眾人物,呢啲尷尬位避得就避,隻game想玩又想睇簡體咪自己玩,而家又唔係全部game都冇繁體
咁點解要8成人就睇殘體嗰兩成人?
乜唔係由達哥決定?我地係觀眾 唔係佢老闆你唔岩睇可以走 就好似你無理由因為tvb播緊果套戲你唔岩睇而走去屌佢要佢轉第套架嘛
你有冇見過佢轉game拎2,3隻game出嚟問玩邊隻?
問下你意見就以為有份決定
咁每年政府嘅施政報告我都有份決定
咁唔怪得之太陽照常升起啦7,8成人話唔好用殘體都唔理

都話唔好用人數去判斷個件事有無問題
講左幾多次
可以唔轉game呀,睇英文囉又要唔想睇英文,邊有得咁完美呀
如果觀眾又想睇呢? 你代表左你方既意見 你就叫達哥想玩又想要簡體字幕既 就自己玩

但支持達哥既人呢? 我真係想睇佢玩呢隻GAME 所以我地呢D支持達仔既就要順應你地要求 無得睇佢玩呢隻GAME? 點解有問題既人唔係自己諗辨法解決 你地可以唔睇

而唔係將責任推比達哥好冇?
咁點解轉game會用多數少數?
人地個台講明設票制?
你地個個有投票權?
你都幾好笑,以為自己係邊個?

我講緊呢件事正確與否,有無問題唔係用人數決定
有啲野少人支持,唔代表係錯
你可以唔跟,咁係咪想每晚都chatroom大戰?你想嘅話咁我冇野好講
所以我希望 大家理性d 唔鐘意咪唔好睇 唔好去攻擊達哥好冇
冇話要攻擊佢
但身為公眾人物,呢啲尷尬位避得就避,隻game想玩又想睇簡體咪自己玩,而家又唔係全部game都冇繁體

冇話要攻擊大陸
但身為內地公民,呢啲尷尬位避得就避,想討論民主咪自己圍內講,而家又唔係全個地球都唔比講
人數冇問題呀,不過呢個人數引致chatroom鬧交
咁你想唔想繼續嘈,想咪用殘體,唔想咪諗其他辦法
真係咁想開台玩你可以用pc. 我相信steam一定有繁體patch
觀眾想睇?又選擇性ignore chatroom反應?
得喇唔洗換概念啦走啦唔想理你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞