關於達哥事件:如果有隻game/有套戲,得殘體中文同英文字幕,你會點揀?

436 回覆
784 Like 179 Dislike
靠呢班人反共就玩撚完都似少少野都搞大件事
不如回想下過往轉新 game 嘅 chatroom 大戰,對比返琴日正殘體字大戰,大概會睇到多數人屌同少數人屌嘅分別
我都唔知原來連登出嘅post可以代表晒全部野
你出咁少post咁你份人都好dry下喎
咁人地無學咩?
你24小時係佢隔離?
人地一定要係直播個陣學?
人地話真心撐嗰啲廢事同你一般見識呀
又係你

其實根本無大戰 就係你班友嘈嘈嘈 真fans 有理性既 就唔會將被逼用殘體字 上升到唔尊重文化 奶共 赤化咁撚大真fans咪默默睇 你班on9係到屌屌屌 先有人睇唔過眼話返你地
你都識講 咁一隻game用殘體字幕 就可以代表達哥成個人都奶共 支化?咁就起勢屌?
岩呀係我得閒得濟先黎搵你地消遣時間
我冇話過佢支化,不過睇佢台嘅有好多細路,佢就算乜意見都唔比純粹玩,都會對佢地做成影響
折衷方法係轉game, 如果真係好想分享隻game想到咁,佢可以用pc, 我相信steam一定有人出繁體patch
又拉埋我落水,我呢種程度根本唔算屌
係呀一定係咁啦
嘈到凌晨一兩點都唔算大戰...
爭議咁大都可以講到咁少事...
係呀就係咁
知道喇達哥你鐘意啦
其實有乜爭議?既然你都有d理性既 你都應該知達哥係睇英文都辛苦 放工打機放鬆下 就要比你地因為用殘體咁批鬥? 哦唔係你 但你有眼見 出面幾多人唔係屌到大大力?
係咁啦 同你講真係無咩意思駁又唔駁唔到 唔好玩
我喺另一個post都係咁講 然後俾人圍屌
因為我真fans默默睇支持你呀
你要佢一邊直播 比人追果陣 有隻字唔識 停game查字典呀?
可能三毛要開工啩
轉移最近貿易戰走資、送中條例嘅視線
可惜好多人都唔明白呢個道理
你真fans 就體諒下達哥啦好撚心晚晚開台仲要比人屌
小學雞唔夠論點就發脾氣
記得唔好買雞牛豬
唔好用東江水
否則即溫水煮蛙
公開打機比人睇就英文字幕, 都唔好用大陸字.
佢都唔明呢個年代用大陸野, 返大陸, 係某些人生目中就係死罪.
佢班觀眾群就係呢班人

私底吓自己玩就簡體中文啦
你估個個英文都好好咩,
英文, 簡體中文, 一定係簡體中文.
自己打機, 又唔洗同人交代, 用英文把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞