關於達哥事件:如果有隻game/有套戲,得殘體中文同英文字幕,你會點揀?

436 回覆
784 Like 179 Dislike
我就唔信依道D高尚既連登仔一見到任何事物係殘體字即刻唔用
咁M記KFC你都唔好撚食 入面D野食全部都大陸落黎
茶記你都唔好撚去 調味料味精全部都係大陸落黎
舊時玩英文字幕既game個d英文難度都冇咁高
舊時英文字幕game同呢隻點同
就好似你睇得明中學level英文,唔代表你搞得掂博士論文level英文
及何況佢今次話有興趣想了解個故事
呢隻佢話留意好耐,我仲以為佢玩DAYS GONE
今次佢仲無投票問想睇佢打咩GAME(雖則都係假民主)

如果今次達哥因為咁停或轉玩
咁佢以後係想玩自己想玩既GAME定玩觀眾想睇既GAME
如果你自己一個人玩,鬼得閒理你查字典咩,但放係直播,成件事就堅係on9
你係咪公眾人物呀傻鳩
唔買bd睇正版動畫/買單行本睇漫畫都係大陸狗
嗯你仲想講呀? 唔係無氣咩 不過見仲有時間咪同你吹多陣

你D留言低唔低質 其實唔洗講到出口 我都費時碌返上去睇你D低能發言
不過你話我呢POINT唔岩咩?
我琴日其實中間都無出過聲 係見一大班不停咁鬧又屌先係CHATROOM支持下達哥 而且支持達哥既早就睇緊佢隻GAME點玩而唔係響CHATROOM嘈 所以可以理解成有班人係支持同時並無係CHATROOM講 無問題呀 你講有咩問題. 至於反對又唔出聲 又唔轉台既 實有架 果D咪港豬 唔岩心水又唔講 又唔轉台 實有架

既然每邊都有 咁你又大大聲話 要8成人去屈服2成人去睇簡中? 呢句你自己講 無足夠信息自己UP得就UP 你唔低質無人低質
其實唔只 仲有好多商品made in china 所以應該唔好用
不過連仔月薪平均過50k 所以其他外國製既商品 貴少少都唔成問題
已經無咗
而家係講緊程度之别。

係做得幾多就得幾多,其次,係無可避免但不主動靠近。

面對文化侵略和清洗,中國以南地域前車可鑑。
個topic問得埋睇戲,即係可以理解為“自己做時”,而唔係直播啦
你睇戲要直播加埋同其他人交流?
兩邊都有,咁仲唔走出嚟撐達哥做咩比班人佔領chatroom呀,點解得反對嗰啲走出嚟呀,就算你嗰邊有人唔出聲,多得幾多呀可以反cup呀?
最後呢句比番你
無足夠信息自己UP得就UP 你唔低質無人低質
hitman, sleeping dog 同人中有冇簡體揀,真心想知
一向睇開英文字幕
咁呢個巴打都係想站係達哥角度去諗即 無問題呀
你做直播呀 你都想揀種自己睇得舒服 又唔驚會理解錯既字幕啦 到時譯錯又一班湧出黎話佢譯乜9達狗
唔鐘意可以唔睇。
唔鐘意可以唔睇。
唔鐘意可以唔睇。
唔鐘意可以唔睇。
唔鐘意可以唔睇。

睇到厭
點解咁多人會有呢種思想
唔鍾意可以提供意見建議甚至應該接納人哋批評
而唔係要求人哋一面倒支持同讚美
apex呢D久唔久同班兄弟玩下都OK
再者佢到拎咗世一了咗心願了
賓穎事件咪一樣
關你撚事呀
公眾人物唔駛負責?
想問係講緊咩game
你真係好有趣 又拎人數又講 你已經斷定左支持人數一定係少過反對人數 同D廢中廢老一樣無得救一個人最無知就係偏見 唔去理解唔去睇 一味偏見覺得自己係大多數 人地就一定錯 算啦同你真係無野好講 你已經唔係低質 係廢老盲撐中既級別BLOCK7埋你算 費時影響觀感
英文都驚
係某啲人興風作浪啫
你自己睇下chatroom咪得又要拎啲不實嘅野嚟講
即係話我温左書肯定高分過你,咁你有冇温呀,係咁巴閉咪今晚全部出嚟chatroom 唔好收埋睇下係咪真係你講嘅咁囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞