關於達哥事件:如果有隻game/有套戲,得殘體中文同英文字幕,你會點揀?

436 回覆
784 Like 179 Dislike
咪講轉game囉
咁大爭議又平息唔到,咁咪將源頭攞走囉
又要玩又要睇殘體,咁咪每晚睇chatroom嗌交囉,食得鹹魚抵得渴咋嘛
批鬥咁 惡過共產黨
我發脾氣?頭先邊個講晒粗口咁呀
無論如何,發展到咁,達哥點都要有所妥協,定係你有兩全其美嘅方法解決到件事...

無論我定你定其他人已經左右唔到戰況
就好似uncharted有一集咁 追車劇情之後嗰段咁 全鳩噏式旁述
講粗口就發脾氣?你小學畢業未?
是但啦 根本重點唔係到 如果達哥真係轉game 我反而覺得佢係屈服於少數人既野蠻下 仲失望靠聲大靠惡就要聽佢話 呢d叫野蠻 唔係用道理說服人
少數人?
咁你邊隻眼見我發脾氣呀
繼續開post千奇唔好停
呢粒花生我準備好慢慢食
對唔住d戇鳩爆左粗咁 真係好難忍口 見住班人咁on9
其實有乜爭議?既然你都有d理性既 你都應該知達哥係睇英文都辛苦 放工打機放鬆下 就要比你地因為用殘體咁批鬥? 哦唔係你 但你有眼見 出面幾多人唔係屌到大大力?
咪講轉game囉
咁大爭議又平息唔到,咁咪將源頭攞走囉
又要玩又要睇殘體,咁咪每晚睇chatroom嗌交囉,食得鹹魚抵得渴咋嘛
是但啦 根本重點唔係到 如果達哥真係轉game 我反而覺得佢係屈服於少數人既野蠻下 仲失望靠聲大靠惡就要聽佢話 呢d叫野蠻 唔係用道理說服人
少數人?

咁呢個世界用簡體字多過繁體字嘅人
咁又係唔係要轉晒用簡體
會用多數少數去定義件事真係on9
我幾時話叫佢咁做 我純粹講自己會咁做咋嘛 反而我會寧願達哥轉game或者好似以前咁假翻譯真鳩噏好過
Sir 用開英文係英國住緊
唉 心疼佢夾係中間 淪於部分有異心人士既槍靶 我情願佢唔好轉 一轉就等於佢認自己做錯

到時你覺得連登仔仁慈?即刻無再鬧? 而唔係捧打落水狗? 早前大杜生串柒柒 比連登仔屌 最後屈服咪又繼續比人鬧我情願佢堅持
有啲人睇劇冇繁體唔睇架 英文字唔識咪查字典
小學雞唔夠論點就發脾氣
記得唔好買雞牛豬
唔好用東江水
否則即溫水煮蛙
我發脾氣?頭先邊個講晒粗口咁呀
講粗口就發脾氣?你小學畢業未?
咁你邊隻眼見我發脾氣呀

見你寫啲野咁晦氣
又唔回應咩都係溫水煮蛙呢啲 謬誤
咪以為你發脾氣囉
你可以咁做 因為你自己係屋企玩 但達哥直播緊 呢招唔work
咁我又唔會咁亂估人哋係點點嘅 好聲好氣咁講自己平時睇劇遇到殘體嘅時候會點做 就俾人話懶正氣
唔好偷換概念啦文字呢啲關乎地區文化當然唔會用多數少數決定,而家轉隻game唔跟多少數決定跟咩決定?
識英文就一定用英文字幕。
ok呀 我支持你咁做 你絕對無錯 不過宜家風頭火勢 我都眼見部分 無論係支持定鬧既 都無用過腦咁去講野你宜家走出黎 更係比人地圖炮埋
咁你閱讀理解都唔係好好
所以我咪話一係轉game囉 又唔係無其他選擇 一係就好似以前咁鳩噏式旁述 建議都俾埋 你就唔可以睇埋
咁咪轉game又要唔想chatroom嘈又唔想比人鬧又想玩隻game又唔想睇英文,世事邊有咁兩全其美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞