[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
3叔真係用唔到docomo卡
搞到要share wifi俾同行友人
你平時香港個電話plan 係包幾多data?

一日 4GB 一定夠你 google map/上網research 架啦. 4GB 係約download 2套AV 既大少, 咁既比喻咁有無概念?

卡就一定係一人一卡. 你買得卡就係為左唔share.
差唔多, 你自己篤入條link 睇下d speedtest 報告自己諗.
samsung 咩model?
note 9
好彩我有spare 卡
部機咁新唔似機問題.

你試下搵個用iphone 既插個張有問題既sim 卡試下得唔得.
咁啱無人用iphone
依家用softbank 網絡嘅卡即刻ok返了
你如果以10GB 既卡黎睇, 係絕對ok 既.

不過, 99.9% 既卡, 聲稱"無限", 係講緊你用完佢俾你個GB 數之後 (3HK 呢張為例就10GB), 係會跌落 3G 最慢速度 128kbps. 而呢個速度, 用唔到google map, 用唔到youtube, 開唔到網既圖. 只會夠你文字send whatsapp.

即係話, 佢張卡話包10GB 你就當你只有10GB 就算.
另外, 我建議你先睇左頭post 個懶人包先

http://simegg.city/r_simlazy

你係絕對似無任何概念. 你咁樣走去問個買卡佬邊張好既話, 係等同打開銀包叫佢攞錢.
有咩唔明呢度問啦, 其他巴打都會解答到你
有冇用過3hk 98/6日個plan
本身係3客 唔洗轉sim卡就用到 請問速度如何
定穩陣買張sim2fly算
邊到有得買中國移動果張?
咪去中國移動買
3仔台灣卡咁伏
反而日本效果咁好

TrueMove TravelSimAsia @ 關西空港
日本用得返???
係,8日 6gb docomo
我張3 esim係日本成日收唔到喎...

3嘅日本10日咭。函館近郊-七飯
你賣緊幾錢?
未開始賣,應該貴sim2fly幾蚊
請問有冇人係日本用過BANANA WIFI 蛋
上星期恆生信用卡有折扣 所以買左
但FB 睇到D人留言話收多地方都收唔到
第一次用WIFI 蛋,唔係咁就中伏掛...

TravelSimAsia @ 心齋橋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞