[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
work 的話, sim2fly 應該最快.

不過留意blog 內個sim2fly post 紅字. https://simegg.city/2017/01/11/ais-sim2fly-%e6%97%a5%e6%9c%ac%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/
明白 ! 感激巴打 !

咁我去巴打嗰間買

ultrasim 錦系町
剛去完東京,呢張3hk既十日卡唔錯,圖二淺草測試,高尾山、河口湖接收都冇問題
唯獨是用過5GB(會彈信息通知)之後信號好似差左,重新開機過2次(唔知用iphone接收問題有冇關係)
路路通,激卡日本
邊張好抵?
見激卡好似抵d
2-12-2019 池袋
張日本卡慢到咁 隔離用3 10G 爽好多
我想問下有冇人試過用sim2fly 收到docomo?

官網話softbank同docomo兩邊都收到,但試過手動set去docomo,上唔到網
有冇人知邊到仲買到柴犬X激兔 5/8 天日本無限卡?
MYPACEMARKET x AJC x IIJmio 16天

水沼站
想問下下個星期去東京
會自駕遊去富士山同白州
應該用wifi蛋好D定sim?
有無D stable 同速度OK既推介?
4月去個陣用香港蛋唔係好stable
今次始終要gps想穩陣D
MYPACEMARKET x AJC x IIJmio
去左名古屋+北陸11日,成個旅程都係得咁嘅速度
Load地圖都要等!

請睇頭post再發問
其實睇左先問 始終花多眼亂
暫時諗緊日本蛋+Sim2fly 8日/3 10日
純粹想再問下睇下有無巴/絲有經驗
唔該哂巴打
mypacemarket 張 IIJmio 係我用過最穩定嘅一張
缺點係慢嘅時候真係會得返2mb同埋要set野
但揸車唔會有咩影響

另外,你4月去果陣用邊間?我mark底先
都睇緊IIJmio但見上面有一兩位巴打都好似幾慢下map都load唔到
所以有D擔心 比較完好似3 10日貴少少但穩陣D
另外3個人去所以都諗緊似乎日本蛋都可以考慮下

4月個轉係用crazyegg
大部分時間都無事 但係斷網同斷連既情況
3果張都係好野黎嘅~
MYPACEMARKET x AJC x IIJmio 16天

足利市 張卡穩定地慢 但ping低 打網絡電話就ok

IIJ喺早幾個月被台風19号嘅水浸浸壞左唔少設備,部分地區的速度可能會較慢,預計今個月會整返好哂
日本十天用邊張抵?
定係買2張路路通?
Truemove H Asia 10天(新升級)
Three HK環亞遊(限量版10天 x 1GB)
MYPACEMARKET 買左 sim2fly
日本北海道 全程 3G
地圖 load 好耐 最後改用紙地圖
斷線情況嚴重
搞到要成日入商場 用wifi
你應該早d 係度報出黎, 斷估會有人幫你.
係咪跳左去docomo 3G?
係呀
docomo 3G
手動轉 SoftBank 都係 3G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞