[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
EZnippon係咪暫時都冇替代品?
最近都係用ClubSIM, 佢係平,但係成日都要就住就住咁用
member]巴黎同巴塞隆拿3個禮拜係咪3UK最好?[[/member]
路路通@關西cx counter
Yes,雲遊
路路通@關西機場13號閘
去12日大阪+東京 2個人
係咪買2張sim卡一人一張最好?
預計一日用~1GB data

睇咗懶人包想買3HK 10日卡
但12日又唔夠用
有冇好意見

秋葉原
https://simegg.city/r_iijmio6day

https://simegg.city/r_maya

可以就subscribe 我地facebook 站, 會久不久有update news push 過黎.
UK 內用 3Uk 無問題. 其他地方, 我會揀vodafone 既卡.
https://www.mypacemarket.com/products/mypacemarket-sim-16

不過一定要係iphone , 或者你部Android 係有band 19, 否則斷線
睇落唔錯
手機有band19

不過想問band19一般係咪郊區用?
係主要係郊區. 不過city 內, 你落到地下街個d, 都有機會用到
巴打
想問你上邊推薦呢張係咪support tethering?
同埋呢個網係咪信得過? 想直接落order
7日東京有咩選擇?
Sim2fly仲o唔ok?
最後決定試下kkday $15
可以 tethering, 我試過用係wifi 蛋無問題.

個網我買過, 無問題.

第一次用kkday$15蛋用到畀佢限速
今日大概用左8.5gb左右就畀佢限
乜都玩唔到果隻限速
而家收到notification但load唔到啲message

呢個test係用到8gb左右,未限速,軽井沢
香港機場停機坪

香港機場baggage reclaim
唔知佢幾時會番生...
頭post 條懶人包link 裡面揀. Sim2fly 係Ok with condition, 都係睇懶人包點講.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞