[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
求救
買咗3hk10日 日本Docomo上網
張SIM card換咗後話load唔到有卡,已試過開機關機
請問有冇人知道係有咩問題或解決辦法?唔該各位~
補充 係用iPHONE 6S
通我上次一樣
一個月前東京近郊 一樣七日,河口湖個啲用csl路路通60蚊已經收得好好
lulu又平又穩定過sim2fly (暫時)
我都唔明點解咁多人堅持要用後者
尋日買左兩張路路通55蚊張, 一張3HK 7日 88蚊
我上次一樣
真係唔知, 不過你有朋友同行既話, 搵佢部機插入去試
巴打求救,iphone6搞咗好耐都搞唔到...唔是咁搞的嗎
**IIJ每周日本時間星期三0300-1000進行定期維護,期間SIM卡啟用服務可能被影響而未能成功啟用,請客人留意**

今晚可能提早左
正路就咁setting就ok? Thx巴打
無錯

下面唔駛填都得

同埋double check有無profile要delete
thx

3HK 7日 @ 和歌山
原來lulu而家包埋菲律賓、印尼同印度
幾gb
張卡7gb後先限速
睇完頭post發現無比較到czary egg
有無人都用過佢可以同其他比較吓
上幾次都租佢不過今次想搵吓有無其他選擇
b-Mobile 190PadSIM docomo

秋葉原

新宿

池袋

羽田
地震有冇影響?
Ajc iij sim卡起博多既速度
Banana wifi 高速version 起博多既速度
請問買CSL全球路路通有冇話邊到買最信得過?
定係求其去ssp買就ok?
唔好意思因爲睇完blog再上網查發覺好似度度都有得買,但怕中伏
唔該哂
6月尾大阪六日如果自己有個wifi蛋用邊張卡好d
可以的話俾多幾個speedtest 黎, 係唔同地方, 謝
一係呢度巴打幻想達人, 一係mypacemarket.com
頭post, 懶人包裡面, 8日內個d, 跟據data 量需要揀.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞