[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
無分別
thx
kkday $13 wifi 蛋, 大部份時間速度唔錯, 某一d 地方速度偏慢.
電量非常足, 試過朝早9點出門夜晚11~12點仲有電.
每日用量8gbs 左右, 得閒就睇下片.
買咗2張 3HK 日本10日
係咪落機先插卡都得? 唔洗set野?
Iphone 8 plus/6s plus
感謝
kkday真係抵用,我一個人去都用蛋
巴打係去咩地方?
見到了
自膠
中移動呢隻日本30日速度點?
https://www.cmlink.com/jp/zh/plans/

Sim2fly升級使用docomo + softbank雙網絡
thanks!
如果我同男朋友2個人去京阪神10日,應該用卡定蛋好d?邊個brand會比較好
呢隻係上台月費? 有電話號碼喎.
http://simegg.city/r_simlazy

睇多過8日選擇個section
係,日本號碼

咁正喎, 有日本電話號碼, 知唔知香港收唔收到sms? 日本行docomo?

月費的話即係要credit card 過數...你點做?
追咗上個post尾有巴打話豐澤 126有10日10gb 3hk
想問下潮巴 如果下星期去 8日
去鴨記買仲有冇舊版(upgrade咗15 gb)個隻?
定都係買豐澤穩陣啲?
thanks!
https://www.cmlink.com/uk/en/plans
原來有英國版
不過好似好複雜,英文中文都睇唔明…
兒登仔反支邊會用
ネットワーク : docomo 4G
キャリアバンドル : ドコモ 35.0
電話番号 : 080xxxxxxxx
ローミング : OFF
SMS : 送受信可
通話 : 送受信可 (番号通知/表示も特に不都合無し)
15gb做完好耐啦
個問題係咪香港收到sms....因為有d 係唔得
「有通話」一定係月費版,但可以只買一個月,買嗰陣時要上傳passport實名認証,自己上網買就得,免郵

不過呢,你個passport copy係傳返去聯通大陸公司嘅,信唔信得過就自己諗

而「無通話版」嘅我就有賣緊,出面唔係好多地方有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞