[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
http://www.valuegb.com/service-site/ValueGB/tc/local_prepaid_138.jsp

原來官網都有埋資料

mypacemarket有張8GB版
我負責揸車
無時間睇電話
睇最多係Google map
鴨記呢2張都賣$80
黎緊去北海道有冇上網卡推介?
去10日
睇頂post 條link 入面話多過8日個d
3hk 10日嗰張推薦買?
我驚到時太慢用唔到google map
3hk 10日係ok 既
去到日本先買
一定快

呢張之前有無人試過 ?
呢張我出嘅,下個禮拜先返貨

【玩命柴犬】
和歌山站 Docomo iPhone 11 pro max
齋換左包裝only? 其他野一樣?
有冇人用過AIS 可以收到Docomo?

我之張卡齋用到softbank
關唔關買左好耐事
呢張係Softbank真無限
IIj嗰張繼續賣啦
我早一個星期去左東京, 都係用 IIJMio 8 day 個張卡. 測試係link 入面既sample #41 to #46.

https://simegg.city/r_iijmio6day

呢轉測試最大分別, 係我買左最新個隻Docomo Wi-Fi STATION HW-01L 既unlock 版. 即係係香港我插smartone 既sim 都用到.

部機係docomo 出, 即係話理論上我用docomo 既sim 卡係應該絕對收晒咁多個band. 不過今次再試IIJmio, 仍然係有同一個問題, 就係無咁多人既地方就速度上到10Mbps. 一係密集地方就真係跌到落1.x Mbps. 不過好處係, 你一日唔過3GB data, 都唔會瑣速.

我黎緊12月會試上面Pace 個隻 softbank 版.
今日mypacemarket IIJ docomo 奇慢,由大宮到草津下載得 avg 0.5mbps上載冇問題唔知發生緊咩事

我草津間溫泉酒店客房仲要冇WiFi

白浜

熊野本宮大社

新宮
想問下幾時有貨
我15號出發想試下
今個星期四 或 最遲星期六
我都想買呢張,巴打係咪有賣? 運費點計?
想問下有冇邊一張可以係日本大阪打電話返香港
我上3 個網 7日卡得3GB? 但樓主個網有7日7GB 版?
有無張柴犬個封套個樣? 包幾多GB?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞