[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
鴨記近西九出門
出左地面十字路口,2點方向嗰間排檔

或者Carousell都有$55張
包裝唔同, 裡面既野係一樣.
想問下 3台10日15gb係咪呢張
見佢封面冇講幾多gb 唔太肯定
一月去6日大阪 sim2fly抵唔抵玩
係呢張, 不過10日係包10GB.
睇番頭post.
CSL用app買左3日 day pass $48 玩下

以為只可用softbank
某晚無lala收docomo
一試真係收得快過softbank
地點係鹿兒島中央車站附近嘅西鉄Solaria 酒店房
去5日大阪,一家五口,有2隻wifi 蛋
最好ge combination 係咪IIJmio 加 HK mobile 6GB?
Thank you
香港wifi蛋多數用唔到IIJmio
睇黎要放棄無限無限速
你可以選擇支移有張無限係行softbank
或者好多清話伏嘅柴太
又或者租蛋
其實我覺得租蛋最好
柴犬
ok...thank you

買依個係咪等如買3 $98 個電話卡?
我想請問,佢有新舊版本
我見舊版個限速任用係256kbps, 但新版限速任用無128kbps, 而舊版又平少少,咁係咪買舊版好d?
你講緊邊張???
第4點話得 1GB
之後降速

第一張係舊版,第二張係新版
sorry 巴打。。。thank you 你ge information
巴打,原來我隻wifi 蛋係華為e5577 我見置頂個post 話可以support Docomo
我想係咪都可以support 到IIJmio?
Thank you!!
我都有隻5885既wifi蛋
都想試下用中移個張7日卡試下
不過唔知得唔得呢
上華為官網睇
佢無寫support band 19 喎
https://consumer.huawei.com/hk/mobile-broadband/e5577/specs/
原來e5577 有分幾種model
我再睇返我個隻係e5577bs-937, 再對返上網d 人refer係有b19
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=18&t=5508406
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞