[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
AIS SIM2FLY想買張90蚊卡 但係唔想經網上俾錢買 有無邊間實鋪已知係賣緊上到4G既正卡?

假如真係唔得, 7仔買張CLUB SIM 88蚊拍唔拍得住AIS? 始終用過AIS感受過佢強大 唔太想轉用其他
無野了, 原來mypace有得揀自取
1. 你搵幻想達人巴打

2. 門市 mypacemarket
另外我想講多間, 都係黃店黎.
超譯電話卡, 自己google.
之前鴨記買8日5G無限,中左伏,2日已經限速。

8日無限,邊道買最抵無呃人?
頭post 條link, 睇8日無限個section
頭post 講日本Sim 卡懶人包 個段條link, 自己爬文
雲游宝走芯SIM卡幾抵啊,係咪上淘寶買,download埋個app就用到?
係, 不過上一次有人用係2年前既report.
經CLUB SIM個網買左eSim
但去到IPHONE搵唔到「加入流動網絡計劃」
scan qr code佢出左流動數據個logo佢hold左一陣就冇反應
係咪要去用緊個供應商解鎖?
部機係cmhk買
你部係咩機
iPhone 11 已更新最新ios
你部機冇esim...
要用實體卡
原來如此
我以為係iPhone XS 打後係一樣
多謝巴打解答
有冇巴絲有咁嘅情況?
回報

@鳥取
見佢會經返曼谷先, 所以ping有d耐
岩岩去完九州返黎,今次用IIJmio果隻6日卡
自家日系蛋預先set好APN Profile落地一插即用
聲稱係收Docomo, 但係隻蛋面係出IIJ
相對之前用開eznippon直接收Docomo的確冇咁高速同埋都有D圈外死位
不過$108呢個價收貨有餘啦

btw 回程太趕唔記得test speed所以冇乜參考價值, 當係個人感想啦
IIJmio係full MVNO,所以可以用自己名顯名network,背後用嘅基站同docomo一樣
原來係咁

順便想問下如果四國揀Docomo定Softbank果隻好?
已追POST

想請問如果去東京5日4夜
追求「上網速度」黎講大家推薦邊隻多D ?

考慮緊 SIM2FLY , ULTRASIM 同埋 激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞