[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
呢張mypacemarket IIJ真係唔掂 一多少少人就 0.xx mb 下次寧願買限gb卡
初頭係無咁大問題, 係後期多人用, 而係大city 好似東京/大阪個d 地方用, 就真係慢. 我諗pace 要去研究下問題係邊.

anyway, 我買左softbank 個隻 無限, xmas 會試.
呀, 另外我同時買左柴犬x 激兔. 都係softbank 既. 都係接近無限 (5GB per day). 可以攞黎做下比較.
見無咩人講WiFi egg
想問下KKday 嗰個$15@ 日本機種,
有無人用過?
爬咗blog 見話一日過8GB 後會限速,
係咪第二日就重新計過?
有無人用完有多啲feedback?
IIJ嗰便其實已知情況,而家整返好啲設施應該會有改善
係3門市買同sim卡鋪買個張有冇分別架?因為見封面唔同
無分別。

3HK @ 名古屋
請問呢張依架邊到仲有得買?
google
超譯電話卡

另外唔知幻想達人巴打有無賣.
呢張行Softbank 想知有無手足用過
一日用到3GB 左右, 不過呢張係行Docomo 個張, 唔係softbank.

Softbank 個張我黎緊12月尾會試.
想買mobile router 既可以望下呢隻.

Band 差唔多係包晒中港台日美歐泰. 係, Band 19 都有. 香港d band 都係包晒. B1/2/3/4/5/7/8/9/12/13/17/18/19/20/26/28, B34/38/39/40/41. 價錢都係$693 HKD

https://www.indiegogo.com/projects/kimifi-global-4g-mobile-hotspot-with-best-reviews/x/3467105?utm_content=campaigns_one_column10_title&utm_source=sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=bck-12232019indemand&gs_variant=control#/

咪即係glocalme U2囉
呢隻好似再多d band

打漏左

係U2s先啱 XD
係喎, 真係同U2s 同 spec 喎.

不過呢隻賣 $693 HKD....平Glocalme 一半....
有冇人用過banana張無限
有冇人試過豐澤新出隻haha sim?
想問下3HK 環亞遊同日本10GB 10日版有冇咩大分別?
本身已經有Club Sim Softbank
因為想試下Docomo
電話都support b19
街價大概幾錢到?
環亞遊一日1GB
10日版無日限制
咁如果未限速嘅話
速度ok?
諗住係大板用
Load到facebook,google map,少量youtube?
平時只係用開club sim,所以想問下
10日版係咪10日10gb?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞