[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
邊張卡黎?
有無巴打用過?

謝巴打

睇完發覺好似無咩少日數行Docomo既正選擇

比較正既已經係3既10日卡
係深水埗行左幾間都話柴犬停左無出但見巴打個網話出左新款。。最後買左3台張7日算
全球路路通係咪落CSL 門市買?
鴨記或carousell
唔好意思,新手留言,想問下個blog 係咪有問題,我上唔到
3台7日 有巴打話慢過10日
但10日成130-140
係 樓主都係咁講 7日叫正常 10日先叫快
係short 左, 整緊
下個月尾會去名古屋5日 (主要玩市中心, 有1日會落三重果邊) , 想問下有邊隻上網卡推介?

價錢唔係問題, 最緊要收得好, 快, 無限data
我就咁行左鴨記一轉見啲檔仔幾間都話無就無搵了
老實講, sim 卡黎講, 好似上面講既, 要快又無限data 既, 其實無乜.
暫時收得最好, ping time 最低又快既, 必定係日本機場租既wifi 蛋. 當然係一定貴過你買卡.
或者應該咁講,因為我每日都係用下google map, 上下網搵資料,唔會點睇片,係咪簡返巴打blog推介柴犬果類就ok ? (我自己一個去,加上唔想用蛋)
想問下大家有無用過3嘅環亞遊

咁其實你唔洗要無限. 你既用途應該一日係唔會過500mb.

因為無限既卡, 好多限制.

我諗你買張CSL 8day 5GB 已經夠做.

https://simegg.city/2018/12/23/csl-%e5%85%a8%e7%90%83%e8%b7%af%e8%b7%af%e9%80%9a8%e6%97%a5-5gb%e5%8d%a1/

當然, 柴犬都得, 不過compare CSL 黎講佢略高ping, 即係反應會慢過CSL. 不過就柴犬就大容量好多.

https://simegg.city/2019/12/01/%e6%9f%b4%e7%8a%acx%e6%bf%80%e5%85%94-5-8-%e5%a4%a9%e6%97%a5%e6%9c%ac%e7%84%a1%e9%99%90%e5%8d%a1/

不過以你既用途, 我估5 day 都唔會用到3GB.
有冇沖繩既5日卡推薦
買左張路路通 但有幾日會去郊區
請問softbank效區會唔會收得冇咁好
你用咩手機?
Xs max
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞