[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
同埋個upload speed 我諗你要搵個代理商問下咩料
今次唔出市區
下次會去名古屋
不過我第一次試係喺東京
Upload speed方面已處理緊
但我自己實際使用up相up片上FB唔覺有大問題
我講一講我呢次邊度試出問題

1. 上野
2. 新宿
3. 原宿
4. 成田機場附近個outlet
5. 成田機場

無咁嚴重地方有 (200 ms 樓下)

1. 銀座
2. 銀山溫泉
3. 仙台
4. 同所有早上10時前既時間.

我諗個pattern 係, 所有多人而密集既地方就出事. 好似咁
好彩有巴打你 黎緊去山形 仙台果邊
Mypacemarket 果度好肉麻麻地高Ms?
想問下有冇邊隻推薦
可以借我分享到官方FB嗎?
謝謝
今早再測一次,繼續是在霧島

上下載速度及ping值都是在合理水平

可以
不過係東京嗰啲多人既地方個upload就變龜速
好似比人鎖速咁
謝謝
truemove H 10天6GB純日本漫遊卡

地點都係霧島

巴打, 有無機會落東京? 有的話係東京試.

仙台我自己試個陣都係無大問題. 朝早好似你呢d 時間就40ms.

去到下晝4點到就200ms 到. 你試下pm 個陣run 下就知係咪一樣.

如果你齋係仙台, 其實mypacemarket 張softbank 8 日係無問題. 我出事地點集中係東京. 同人多密集既地方.

你可以試CSL 個張8日5GB, 買夠2張其實同你買1張softbank 8 日差無幾價錢.
東京淨係試過1次

呢個係羽田
你upload speed 係有問題, 不過你ping time 靚過我試個d 好多.

你東京用個陣, 係邊頭出沒多? 有無咩問題?
up圖要成分鐘先得
keep住係東京都係咁
不過latency唔覺有問題
請問全球路路通可唔可以連續多國咁用?
因為黎緊要去大陸做野,跟住會即刻去日本
例如:
Day 1-3 中国用
Day 4-8 日本用
咁得唔得?
去12日唔知用咩好?

見到CM LINK 有張15日,好唔好用?
完整既speedtest 測試report.

https://simegg.city/r_mypacesoftbank
我估係得, 不過你買之前問下賣家confirm
首頁, 懶人包條link, 講多過8日選擇個section.
終於出返市中心

地點:鹿兒島中央駅前

DL:44.8mbps
UL:6.57mbps
Ping:95ms

可以的話, 請用speedtest 個app, 同俾埋地點測試, 俾到3個唔同地方測試就最好, 謝
睇個款係真係似係東京市既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞