[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
AIRSIM IIJ 個package ( 以前AIRSIM 得SoftBank 揀)
Speedtest result

新宿

明治神宮

東京鐵塔
Softbank是但一張
速度可以接受嗎?
係咪An機要手動set APN?
thanks
速度可以接受

就咁睇應該唔洗set
呢張卡我賣左咁耐都係第一次聽有人咁講
之前嗰個係咪叫幻巴
上飛機前飛定線?
我自駕遊多
去左6日只係剛過2GB
就算我拎張AIS比我仔用,佢睇YouTube都只係用2.3GB左右
內文咪寫左
潮偉巴已經搵曬畀你
自己做下功課先好唔好
想問而家除左mypxxxmarket之外邊度仲有EZnippon 6日買
宜家應該淨係得mypxxxmarket 有

Btw 以前我都買過幾次用但係市區真係好慢連google map 都load 唔到,個定位又唔撚啱。
市中心係咪因為12-2pm時段?
佢地之前係有個policy呢個時段限速,唔知取消左未

我想搵呢張都係因為有私家蛋,幾個人去無限share係最抵屌
https://simegg.city/2017/01/03/ez-nippon-%E4%B8%8A%E7%B6%B2%E5%8D%A1/

上面條link, 推到最落睇. 呢張卡無左無限好耐. 佢上限係每日2GB.
我都係自駕遊佔9成時間., 不過我同老婆既data 量大好多. 以呢次去7日東京咁計, 我完全無睇youtube 既情況下, 我同老婆用左10.5GB. 因為呢次係東京比較夜先番到hotel, 係已經無乜點係房睇youtube.

去d 鄉村d 既地方, 早番到hotel 勼流的話, 8 day trip 係輕易過15GB
睇左,咁未必再考慮呢隻了

另外想問佢既替代品IIjmio 6日卡可唔可以用係日系蛋share?

$108可以咁share咪好抵屌
可以, 不過 IIJmio 6 日都唔係無限. 頂盡3GB / day 封頂.

我估呢張叫最接近無限 , https://simegg.city/2018/09/20/%e4%b8%ad%e5%9c%8b%e7%a7%bb%e5%8b%95%e7%84%a1%e9%99%90%e6%97%a5%e6%9c%ac7%e6%97%a5%e5%8d%a1/
支那不了,話知佢免費

thanks
自駕都上咁多網......
Ultrasim 質素有冇差咗?我見版主個網post既速度圖停留喺5、6月。

數碼通版路路通?
我見carousell賣$72
係, 我老婆係手機game控.... 自駕遊會反而多左上網, 因為係架車無野做, 就自然玩手機...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞