[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (9)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
發現 用紙地圖 仲睇得多左野 多d驚喜 又幾開心
香港買通話sim卡都唔會係日本number
想問下你地會唔會買普通數據卡+開skpye打國際電同埋skype number
試過打出
skype好似無固定number畀user
skype number 要另外買

想問下你個陣打出 係咪無來電顯示?
唔知有無來電顯示
因為唔係我接聽
宮城 會上山 要用地圖 CSL果張得唔得
先感謝
想請教 一月去北海道 要real time upload video番香港 預計每日過100gb data, 有邊張卡做到?

係咪唔可以用無限卡,買好多張有data limit例如10gb好啲?
行softbank 無大問題
應該無一張sim 卡甚至wifi 蛋會做到 1日100gb data .

無限卡極其量好多都係5GB 一日.
pace巴嗰張都唔得
完全無流量限制 + 不限速不降速 + 無公平使用條款限制(FUP) + 無每日流量限制 + 低PING值+無使用用途限制
佢咁寫㗎喎,最多係慢姐
咁講

我未試過一日chur過100GB嘅

咁sofbank會唔會用最終手段「不正使用」而做限制呢

我就答唔到啦
每日得一GB唔夠flexible
100GB per day
Mypacemarket IIJ domoco 係東京 好唔掂
成日得一兩mb 一日用唔過1gb

上個月去咗東京一個星期用IIJ8日
28/11下午一點左右丸之內線勁慢
其他時間都多數有8-10MB, 有一兩吓得1-2MB
呢張去大阪有冇問題
無,平靚正
我個fd係深水埗買咗csl全球路路通
一落機係日本用唔到
係咪要手動search network
我之前用truemove佢係寫用docomo網絡,點知落機用唔到嚇撚死,之後setting見自動load左用softbank, 要自己手動search返docomo先無事
佢咩都試晒都係唔得
可能賣野嗰度呃人
深水埗不了

另外問邊度買路路通張卡會穩陣啲
邊間呀
有冇開數據漫遊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞