[耳機] 係耳機鋪做過,你問我答

466 回覆
27 Like 5 Dislike
Tf10 > rha t20 (依家)

想升級,要ue 清聲底
人聲為主
係咪應該直上tg334/ jh 堆cm

唔覺334清底

咁應該試邊款
其實都想問樓主,份人工夠唔夠生活
點睇星際一樓電梯上黎第一間個四眼仔
Tf10 > rha t20 (依家)

想升級,要ue 清聲底
人聲為主
係咪應該直上tg334/ jh 堆cm

清底點解t20?
Btw 64audio cm

一兩個月就壞一次耳機
成日都係聽唔到其中一邊 或者耳機插電話 條線個頭壞左
點樣可以keep好啲?
出街搭車會聽歌

巴打
300r 宜家邊到買最平?
仲有線材
其實呢家野真係唔想講
不過大路小小講啦
低音>銅
中高>鍍銀
唔好再信啲咩純銀,無925都唔係純銀,咁嘅硬度點做線?
但唔同線夾唔同耳機出嚟嘅聲又唔同
最後建議你自己上淘寶淘落嚟自己整
話唔定你會係下一個靠耳機起家嘅
仲有線材
其實呢家野真係唔想講
不過大路小小講啦
低音>銅
中高>鍍銀
話唔定你會係下一個靠線材起家嘅
會唔會主動sell貴啲既耳筒比人
一兩個月就壞一次耳機
成日都係聽唔到其中一邊 或者耳機插電話 條線個頭壞左
點樣可以keep好啲?
出街搭車會聽歌

巴打

3.5頭成日屈就會咁
可以去換個新,or 包一層電線膠布
最好都係聽完放入保護盒

我仲有良心,所以無再做

我仲有良心,所以無再做

點解有良心所以唔做

我仲有良心,所以無再做

點解有良心所以唔做

貴唔一定好
貴未必一定啱佢
我情願唯由最平同佢試到貴,唔會主動sell

除非我唔夠開飯

我仲有良心,所以無再做

點解有良心所以唔做

貴唔一定好
貴未必一定啱佢

除非我唔夠開飯

以你經驗
有無邊隻平野有嘅野係貴野搵唔到?
新手一問 im02換線應該換咩線好

唔係樓主,個人睇法
不建議銅以外既線
02再削低頻就好難聽
有冇中價嘅藍牙耳機推介 出街用唔係運動嗰啲

我仲有良心,所以無再做

點解有良心所以唔做

貴唔一定好
貴未必一定啱佢

除非我唔夠開飯

以你經驗
有無邊隻平野有嘅野係貴野搵唔到?

Ie80
覺唔覺好多人用腦放
新手一問 im02換線應該換咩線好

唔係樓主,個人睇法
不建議銅以外既線
02再削低頻就好難聽

Im02已經好刮耳
平時用電話聽歌,想換im70/im50,洗唔洗買player?
仲有線材
其實呢家野真係唔想講
不過大路小小講啦
低音>銅
中高>鍍銀
話唔定你會係下一個靠線材起家嘅

如果真係要買線
有冇邊個牌子手工好啲?

另外銅鍍銀係三頻包哂?
其實啲代理食水係咪好深
同埋啲耳機利潤高唔高
3000筆直係唔係SE-535 最好?
公司會唔會迫你一定要sell某啲牌子
se535 red + Brown acoustic filter + rwak100
點睇?

stock filter 個 bass 近乎零
換咗 brown filter 之後人聲同 bass 個 balance 幾好,我都8成滿意

有冇巴打都覺得 se535 本身 bass 好差?你地點改善?

再想問樓主 se535 red 升 846 升唔升得過?

535 sell人聲 bass差好正常
一係換耳機一係換銅線試下

535有兩個低音單元 覺得冇低音既只不過係唔夠力推
lm

um30 想換線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞