[耳機] 係耳機鋪做過,你問我答

466 回覆
27 Like 5 Dislike
IM70用家想問下通常用到咩耳機先會轉PLAYER?

爬完文話IM70用手機都夠 不過無聊問下
點睇ie800配arm2
點解arm2 咁少人講
右邊耳機接觸不良邊度整好?
tf10 個插頭爆左 依家好易甩線 係咪要改模先整到?
我其實好鐘意apple in-ear, 好隔音又好聲, 但係勁易壞, 已經壞過4對, 我已經好小心入埋盒都照壞。
有冇類似咁隔音同好聲又有線控但cum 用好多既介紹?budget below 1K
香港出自己品牌好似得一間?
上次冇睇鋪名行入去望下聽到我話冇錢已經黑面
相反我去金_望下入面有咩入門dac/amp賣,我player headphone都冇帶心,又知我冇錢,佢都仲笑笑口用電腦俾我試
IE80如果想再升上去有咩好選擇
我其實好鐘意apple in-ear, 好隔音又好聲, 但係勁易壞, 已經壞過4對, 我已經好小心入埋盒都照壞。
有冇類似咁隔音同好聲又有線控但cum 用好多既介紹?budget below 1K

好隔音 ,仲要好聲
我都唔知講乜好

好隔音 ,仲要好聲
我都唔知講乜好

聲應該可以 隔音就未必
535聽人聲有冇需要換線?

但邊到買線唔會俾人劏得咁勁?

用fiio x1聽歌
點解arm2 咁少人講

arm20
巴打點睇mxh md5000
Apple 配咩耳機最正
點解arm2 咁少人講

arm20

Arm2 推力夠曬ie800
Apple 配咩耳機最正

EarPods
點解我聽im70覺得仲正過im03
想問下846 配咩先好? Budget 1K-2K

好隔音 ,仲要好聲
我都唔知講乜好

聲應該可以 隔音就未必

隻野600蚊左右黎講,d聲算係咁,算係抵玩
入耳式隔音都唔會話好差,係條線易爛死證
想問下巴打買se215 special edition 最平邊到買?

好隔音 ,仲要好聲
我都唔知講乜好

聲應該可以 隔音就未必

Apple in ear其實係半開放式,隔音只係好過EX1000一啲。
2000樓下有咩介紹
用iphone Spotify
有冇d高中低都聽得清楚既
因為聽得雜所以想要d平均d既
好僧d耳機聽低音好似好勁但完全聽唔到係咩音
tf10 個插頭爆左 依家好易甩線 係咪要改模先整到?

水貨dap機可唔可以搏大霧當行貨咁拎去整

好隔音 ,仲要好聲
我都唔知講乜好

聲應該可以 隔音就未必

但我成日坐飛機時候用,隔離個人講野都聽唔到, 空姐都要拍我我先知佢叫緊我, 我係覺得唔錯, 可能有d 重好我未試過, 但未必同價位又有線控呢

好隔音 ,仲要好聲
我都唔知講乜好

聲應該可以 隔音就未必

隻野600蚊左右黎講,d聲算係咁,算係抵玩
入耳式隔音都唔會話好差,係條線易爛死證

所以我想搵代替品好耐, 但同價位又有線控真係好似得apple in-ear 呢個option
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞