[耳機] 係耳機鋪做過,你問我答

466 回覆
27 Like 5 Dislike
中意聽metal 想搵隻分析力高
有咩推介
驚唔驚俾人騎劫話耳機係蝗語?
想問下有客試野果陣講既要求一般有咩可以揀?姐係好似要求人聲,高音等,我對音樂無咩研究連提出要求都唔知提出咩好

作為一個成日試唔買既人答答你:
基本上個流程係你先講budget
之後再同佢講主要聽人聲同高音多
佢就會是但拎隻佢覺得聽人聲同高音好既比你試先
試完會問你意見,例如差d咩,或想邊到想再好d咁
慢慢引導你講多d 再介紹岩聽d既比你

我想問既係除左人聲高音仲有咩其他可以講 另外話差啲咩果啲我真係唔識答
點睇ath 隻e40?
想請教一下
用𡁵im50,左耳聽嘅時候好正常
但右耳唔知點解行路、跑嘅時候會有啲氣聲
好似隔唔到音咁,有空氣嗰啲沙沙聲
喺我耳仔嘅問題定咩事

樓主可唔可以解答我
想請教一下
用𡁵im50,左耳聽嘅時候好正常
但右耳唔知點解行路、跑嘅時候會有啲氣聲
好似隔唔到音咁,有空氣嗰啲沙沙聲
喺我耳仔嘅問題定咩事

樓主可唔可以解答我

搵日出去試其他耳機睇下仲係咪咁
Ps:唔係樓主
本身用緊im70 聽開pop jazz 人聲為主
Budget around二千 想問im03定ie80好啲
抑或有其推薦
巴打 我用緊215 屎忽痕想升級
對ie80 同535 有興趣
但用黎聽apple Music會唔會好浪費?
Xba n1本身果條係咩線?
升銅線有冇推介?$1000內
Um pro 30 有無咩對手
想聽bass多
UE 900s , iPhone 6s Plus
想升級 聽英美流行曲 / Kpop多
有冇推介 筆直4000$

Hi唔好無視我
巴打點睇係試耳機d人,試完唔買會唔會暗中屌鬼

我就係啲咁嘅人,所以我每次都係試一隻耳機就算,費事用咁多時間試幾隻啲sales 黑口黑面

厚住面皮去試幾次
試撚到岩先買

我成日試但係唔買野

Dma 任試唔嬲

成日都去2間大鋪試完聲先去隔離啲細鋪格完價先買
線材係邊到入?

會唔會心入面屌d人黎試聽?

d耳機會唔會好唔衛生?

點睇淘寶耳機線材?
新手一問 im02換線應該換咩線好

唔係樓主,個人睇法
不建議銅以外既線
02再削低頻就好難聽

Im02已經好刮耳

thx巴打 我都覺有陣d高頻銀耳左d咁銅銀混編有冇得諗
點睇 b&o play h5
好似冇咩好樣 又唔差的藍牙耳機

用緊H5同H8。H5隔音同bass都唔錯,又可以用原廠app調聲。考慮緊買H9。
Bose千一幾個隻耳機會5會推介
有咩差不多價錢的替代?邊到買會平d?主要listen pop
有咩差不多價錢的替代?邊到買會平d?主要listen pop

如果1000樓下真心推薦1more e1001,可以去試聽下,$1000唔使有兩鐵一圈
覺得B&O個牌子點?
最近有興趣想買H9

試之前,download beoplay個app先,試果陣可以調聲,分別幾大,總可以搵到心水setting。聲方面,基本上唔需要擔心。

少人玩主要係普遍發燒友在意spec同聲音表現,唔太在意外觀設計,因此認為B&O overpriced或者性價比低。
CM耳機有咩推介

如果1000樓下真心推薦1more e1001,可以去試聽下,$1000唔使有兩鐵一圈

請問Bose 隻ultra5知乜九點睇 好似好舒服
油耳應該買邊隻耳塞
用緊urbeats成日'先'出嚟搞到個個臨場感冇哂
成日都要禁翻入去但一陣又出翻嚟
利申耳機新手同埋日日都撩耳屎
CM耳機有咩推介

大路Ue Westone JH cm牌子太多了 AAW較平
利申 用緊1964
用開fxa5 尚算雜食
本身無player 無換線

就諗住換rha t20i 貪佢低音重小小 又唔un耳
同戴得舒服

係咪好傻豬豬

巴打 我想知fxa5 扺唔扺玩? 網上好少評論
本身用緊1964 v6 stage
最近唔見咗一邊
廠話整番要400美金
計埋運費耳印至少要洗3k5
咁我整番好定用差唔多錢買嗰隻好(雖然4k down基本上冇咩好選擇)
有冇同行賣假野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞