[耳機] 係耳機鋪做過,你問我答

466 回覆
27 Like 5 Dislike
Bragi the dash 值唔值得買
um pro 30換線 咁換咩線好?
我個CKR90 係夜晚好靜個陣會聽到好微既沙沙聲
係咩出左問題?

係咪用電話聽歌?
如果係可能係電話底燥問題 唔一定關耳機事

自己試啦 乜線都唔同聲
幾錢個月
有冇咩條件
最西既客係點

1)勁低,靠佣食飯
2)無特別,我都係邊做邊學
3)有客話要維修,幫佢check完call返佢報價,佢話無問題。
整完打返比佢話無同意過整

最尾點解決
UE 900s , iPhone 6s Plus
想升級 聽英美流行曲 / Kpop多
有冇推介 筆直4000$
player問唔問得??

3k 左右bugget有冇推介
想搵
JH AUDIO
13PRO
DEMO 版

有無計?

X5k dx80 L3

X5iii dx80 L3
你覺得E&A既耳機點樣(比起普通耳機)?
點睇 b&o play h5
好似冇咩好樣 又唔差的藍牙耳機

同問我
用開fxa5 尚算雜食
本身無player 無換線

就諗住換rha t20i 貪佢低音重小小 又唔un耳
同戴得舒服

係咪好傻豬豬
Im70有咩平平地嘅線推介?
1000-1500
新手求推介 bass+人聲

其實上得嚟連登嚟嚟去去都係果幾隻
我個人覺得im70再換線幾好j

巴打我現家用緊im70 但係可能我用手機聽
分唔出同im50有咩分別

之前亦都試過im02 但係好大齒聲 好辛苦
其實係咪用手機聽最盡就係去到im70個個質數?
如果換線有咩推薦 thanks
點睇am pro系列?
我用am pro 30有少少齒音點解決?換咩線好?
利申 手機聽歌
se535 red + Brown acoustic filter + rwak100
點睇?

stock filter 個 bass 近乎零
換咗 brown filter 之後人聲同 bass 個 balance 幾好,我都8成滿意

有冇巴打都覺得 se535 本身 bass 好差?你地點改善?

再想問樓主 se535 red 升 846 升唔升得過?
一兩個月就壞一次耳機
成日都係聽唔到其中一邊 或者耳機插電話 條線個頭壞左
點樣可以keep好啲?
出街搭車會聽歌
se535 red + Brown acoustic filter + rwak100
點睇?

stock filter 個 bass 近乎零
換咗 brown filter 之後人聲同 bass 個 balance 幾好,我都8成滿意

有冇巴打都覺得 se535 本身 bass 好差?你地點改善?

再想問樓主 se535 red 升 846 升唔升得過?

535 sell人聲 bass差好正常
一係換耳機一係換銅線試下
X10 換咩線好
聽開人聲
想換wireless做運動
Nuforce BE sport 3好唔好
去HMV個sales瘋狂叫我買soul free run pro
巴打有咩推介?budget $500-$700
預算$1000左右
想隔音非常好既(最好地鐵聽唔到其他聲)其他要求冇乜所謂
聽開paramore green day個類band
有冇推薦
覺得B&O個牌子點?
最近有興趣想買H9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞