[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
cayin部機我就一路都覺得overprice嘅
聲都唔算好欣賞咁,又超大部…

不過都主觀咁比較吓

spec就唔提啦,無意思
牌子就…ak又唔係咩有歷史或者技術力嘅牌子…不過marketing係幾出色
做工我就無比較過,ak有見唔少qc fail咁,cayin有無例子睇吓?可能cayin少人買,真係無乜見人提
sw就…cayin新機sw我又覺得幾正常,不過淨係試用過,唔知耐咗會唔會有啲咩bug咁

咁其實最後都係講聲姐
我覺得最後個點都好大可能

而家佢咁貴嘅機已經少咗人買,重賣貴啲都唔會話賺多咗

佢只係一路keep住過份姐,無惡化落去其實幾抵讚呀
國磚宜家都係對番d中階機有期待
n62/小墨菊等
國磚又真係有啲都黑心,勁多bug 就推出黎
好似實驗品咁

btw, 睇spec揀player揀耳機揀錄音揀歌
呢個錄音動態好大!買!
國磚好似得舊金菊花同questyle比較少鑊氣咁

不過我見國磚有樣好係好似售後一般都算ok,可能佢地知道自己bug多問題多
國磚而家好多野心太大,太想快啲整部定位高嘅機出黎,不過成個配套都未得,可能中國人都係比較急功近利?

不過最近國磚中階都好似麻麻地,呢期各方面都好似係sony比較可靠咁
傳說sony有部索三萬
終於有機會試咗一試FIIO的M11~
又幾好聲
唔算貴又有番咁上下推力
不過好似有啲底雜咁(定係果首歌的問題我就唔知了)
祖國牌又唔係淨係得cayin既, sp1k到依加成兩年個usb otg bug都仲未搞掂啦。
平心而論sw大家咪又係半筒水,冇咩好吹奏
QP1R咪又係隻碟失控花畫面hang機
隻碟就早知出事,原來又有花畫面
ak fan bois’s logic = goodest
cayin n8 black
華仁se846做緊3980,買唔買得過
846換咗白管我覺得聲ok嘅,不過價位接近嘅仲有Sony M7,我覺得M7 嘅聲音比846更細緻
人聲好J
但係低頻唔夠深
高頻唔夠出
利申:用家
乜都係假 最緊要試曬去
水貨黎wor
油浸線幾好
Cayin SW算正常...? 我係咪搞錯D咩
都是垃圾,唔使爭
不用分那麼細
n8我試得一陣,試唔真,我錯唔奇
對唔住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞