[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
如果為追新機自己啱聽都唔買咁就真係on9 啦新機唔啱聽點算?又等多幾年咩唔通聽歌最緊要係聽聲嘛!(如果sony磚頭既技術舊,倒不如話其他廠既技術屎好過啦,淨係計解碼放大,電源管理既技術已經玩左三年都未有廠跟到唔好講其他廠入面有幾多第三方廠商提供既parts)
真心唔覺z1r難推
我都係今年2月先入黑磚,機唔怕舊,對耳受就得
舊機一定好過新機咩
雖然愈嚟愈多新機閪
唔一定舊機好,不過8k呢個位黑磚應該最抵屌
咁我同意黑磚係幾好,起碼值得買過ak
自從入左380到依家都冇試過AK冇閒錢

黑磚都係試過4.4覺得值得先入
N8 d低音都好撚正
睇過下Antlion Audio modmic5
https://youtu.be/SBnCkHxrg4M?t=224
好似唔錯

耳牛睇過啲test (rtings)
好似無咩邊隻隔音勁
不過無喺播緊嘢個時試
好難判斷
有冇推介?

budget只是參考
有得平盡平
小弟又唔多喜歡靜電~
高頻總覺有點假...
耳機偏聲已經唔常見
大黑果種我覺得推力大得來自然~
係幾L正~好多國磚大力但衝到過咗龍
但太重...太大...錢當然都唔平...
而家先嚟買仙女座會唔會太遲?俾d意見
啱聽唔會遲啦
我試過用fd隻Z1R插我隻小黑磚 同黑磚差好遠
試過Z1R插落4.4黑磚聽
開埋high gain都唔太推得郁隻野
黑磚聽落個個聲底同小黑磚冇得比
我仲中意小黑磚加m7多過 小黑磚加Z1R
不過換左黑磚/金磚就唔同晒
用藍芽耳機既話,係咪用咩player音質都冇分別?
Fender ten 2係咪抵屌
你抵屌嘅意思係點先?
試吓t70p
fit你budget
盡平就7506, srh440, m40x嗰啲
你電腦直推,畀啲相對低阻嘅畀你, t70p都係32ohm啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞