[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
LDAC嘅話 電話streaming去ZX300 對音質影響係咪微乎其微
普通硬膠cm 耳機
有一粒氣孔

利申 唔係我比負評你地
有氣孔 隔音會無咁好 而且導管短都會
最重要係
咩廠咩model

唔好同我講係啲幾百蚊千零蚊CM
藍牙本身就係lossy
你lossy檔藍牙去receiver應該冇乜影響
3000千幾
但真係好正
如果同一首歌 直接插手機聽定用小黑磚藍牙個效果會好d
因為係幾百蚊千零蚊既cm
無廠無model
屌 原來智障黎
當左universal係CM 未塞耳膠就隊入耳仔跟住話隔音唔好
你個問題一次過改兩個變數,冇一個科學答案,最好自己試下
同一首歌,loss less會好過lossy;小黑磚推應該好過手機推
心思思想上金磚
現用緊黑磚,推力係咪差唔多?係分析力高d?
我自己覺得zx300同手機推m7 冇咩分別
又唔覺手機唔夠力推
咁係邊度買,點樣買?影下相睇下
唔會係月球表面咁嘅樣果d CM掛
唔係 真係cm
無圖 自爆不了
今日試完 dps1 2.5 加m7
唔知係咪部dps1 入門機
仲未吸引到我dup 錢
m9 好多間都無得試。 但無問曬
九唔搭8 你知唔知唔咩叫CM? 唔係指間尺果D厘米 wo
Custom made
要印耳模
dxa無?金x總店有啦啩
再唔係就毒氣室玩埋z1r
UE 6 Pro 今日拎到了 19日已經拎到
我自己 一帶上去已經Perfect fit 唔洗refit
實驗隔音 係巴士到 開住歌 真係連引擎音都隔埋 好難得可以做到咁
原來冇左耳塞後 個配帶感係咁舒服 冇左長期配帶耳塞 個不自然疲累感 D聲直到轟落隻耳
4個鐘就咁坐左係張凳到聽歌 發現新大陸咁

開歌list
張敬軒 櫻花樹下Live
Eason 人來人往 Live
Korn - Blind (Live Rock Am Ring 2007)
red hot chili pepper live at slane castle (Full live)
Mr Children 幻聽 (日文歌)

暫時只夠時間聽咁多 遲D 試多D歌後再講下聽感 聽日起身就轟陣Metal 歌
再同下我隻1551cu 比較下
我覺得黑磚好聽過金磚...
你做3d scan定印耳模? 其實啲做得好嘅universal iem隔音都好好 例如sony m7 m9 inear sd-x嗰堆 播緊歌基本上唔會聽到出面啲聲 唔一定要cm先得
woo好羡慕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞