[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
千其唔好高估線嘅影響
寧願你話買多幾部DAP黎夾都唔好買多幾條線
線係最唔抵買,但係最易昆水魚嘅就係線
俾負評嘅巴絲係咪覺得我講錯咗
可以直接話我錯架
我都唔希望講錯野
點知你換fitear頭,換stax靜電入耳,換ue隻新頭,換無得換線嘅耳機,換a2dc,換jh頭…

講笑姐
唔怕wow,你仲可以買/做轉插
喺到收負皮係好少事,唔洗驚
冇錯 但個人認為無需要追平衡
m7/m9 本來就跟2條線俾你 睇用家需要揀用邊條啫 透析能力關個插頭係咩規格咩事呢請問 麻煩解釋下
係你咁覺得啫 我用m9插1a個3.5都唔覺有咩問題 冇錯係同4.4有一定差距 你唔俾人鍾意聽冇咁衝lay back少少嘅聲嘅? 大力一定好啲? 細力就垃圾?
ie40 pro分析力真係好唔錯 透明色又幾靚仔
低頻略略少左啲啲 同埋高頻有啲括耳
是但煲左一個禮拜到
有冇巴打可以解答下點為之煲好??
唔煲=最好 自然聽就ok 我嗰對聽咗幾十個鐘都冇咩分別
E5000 唔太建議oslo 音色上雖然有d部份改善 但配戴感唔係太好 同原裝線比佢個mmcx頭太大 大差唔多1.5-2倍

我都係自然聽當煲架咋
新手唔識同唔名膽用啲咩noise黎煲
感覺上果邊係煲拆對耳機
ie40 pro分析力真係好唔錯 透明色又幾靚仔
低頻略略少左啲啲 同埋高頻有啲括耳
是但煲左一個禮拜到
有冇巴打可以解答下點為之煲好??
唔煲=最好 自然聽就ok 我嗰對聽咗幾十個鐘都冇咩分別
我都係自然聽當煲架咋
新手唔識同唔夠膽用啲咩noise黎煲
感覺上果啲係煲拆對耳機
noise就真係唔好諗,搵d常聽嘅歌播就算啦
有冇話音量幾多會比較好?
依家插macbook都唔會過一半音量
因為已經好大聲 夠full
我會自己聽嘅音量低幾格
請問各位2000左右駁iphone 聽moov
應該1. 買dap,遲啲有file可能當埋player用
定係2. 用返adapter?依家用緊ac1s 開始壞
耳機s n3ap hs1551
如果係1. 有冇推薦?ap80ss?a55?
麻煩哂
用中等音量自然聽就ok,慢慢體驗吓個聲音變化都係樂趣嚟。
我會揀A55,ap80 未試過,不過都可以試咗先
咁樣換法 應該要中六合彩
多謝師兄意見
升左耳機先可考慮入手
玩開就會越買越多
我就好多冇得換線 / 專用插嘅耳機
e5000真係玩原裝線都夠晒
除左銀両 每次課金都要過到母老虎關口先得
CFA 又岀左兩款新嘢 中位價入手如何?
定係佢地太商業化 唔值得入?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞