[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
難推架 不過DAP推到值得入手 性價比高
中肯講句 條線單買都1300左右
咁佢耳機品質都可以啦
呢個價錢諗得過啊
初頭我都咁諗,但跟住諗深一層好似冇咩睇中嘅耳機用mmcx,跟住就放棄咗
唔關事,係佢調音問題,圈同鐵都可以滑可以唔滑
最近入左部r6 pro 想玩4.4巴打有冇推介咩牌子/廠既線比較好
本身對線材少研究 budget~2000
自已去鋪慢慢試,線冇話比較好,要你對耳收貨先得
出名個d冇5k都唔好諗
緊係買beat audio同effect audio
仲係好鐘意hd600
我都好鐘意聽鼓聲,用緊1551, 高音較薄, 但換一換線就搞掂
但由於個配戴感問題想換
師兄有冇試過11 PRO同xelento?
1551對於中意bass既人嚟講係幾唔錯
你指ue 11 pro?
果日冇試11 同Xelento

UE 得 6 Pro同live係圈鐵 11 pro好似係4鐵所以冇試 同怕試聽左之後有比較 又over budget 買野

我果日試果都around 5K~8K 個range 既CM
我自己記憶到 試左 8隻 最後都係喜歡6 pro 但 6 pro 好少review
就算鬼佬果D forum都係講live 多 冇乜提6 pro
收到時用一兩個月慢慢煲 到時出個review 希望幫到之後有興趣買既人
請問師兄換咗咩線?
係, 6 pro 嘅review真係勁少
冇計啦同時發佈..
我都都意圈, 但見ue依家做特價, 係冇6pro份, 睇黎又要等
hk handmade 黑崎 4.4
二手入七舊水好抵玩
xelento正呀
xelento打手上線!
我大beyer
6pro 我個感覺就係平均 得黎 bass 夠
分析力偏高 啲樂器好清 雖然demo 冇人煲 但已經正

聽完後 一日就已經 即時 落order 中毒
兩位師兄,俾啲毒我
同埋邊度有得試?除左dma
等你review
有冇巴打試過銀黃鸝
華仁有, 金聲都應該有
終於有人講6 pro

呢對野聽女聲EDM一流 仲要本身條線都唔錯
我試過換純銅線同銀銅混線
你會feel到個圈味都有冷暖變化
好好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞