[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我一直都係用手機直推 宜家想升級

不過金磚冇得直接播tidal

用枱擴就玩耳牛
唔係,campfire嘅耳機係用手機都推到唔差嘅聲,咁你如果話你好有錢好想周圍洗咪買多d配件做裝備撚,唔同玩法啫
買得campfire就已經係有錢裝備撚,啲配件有冇都冇所謂啦
整半模又係咩意思
dsd更加係無必要,相比起格式,更重要係表演者嘅演繹,錄音,後製。呢啲都好先至再講係咪hi-res啦
半模指,平時放耳膠個位,整做好似cm咁嘅倒模版耳膠,貼返你耳形。
不過好多時都會影響咗耳機插入嘅深度同位置(因為個半模無平時啲耳膠咁細舊),同埋物料唔同咗,所以都係會影響到聲。
變好變壞無人知,要自己試
不過對聲音嘅變化都係會細過成隻耳機改模嘅(指成隻爆開個殼改做cm)
我未玩靜電都好抗拒綁炸彈,而家帶兩套setup返工
ie800而家備用
campfire用乜推都閪聲㗎啦 隻仙女啲底噪勁撚到 再加amp係咪想死 狗都唔撚屌
底噪勁到d reviewer攞仙女黎做底噪探測
咁事實上係有極少數嘅hpa係公廁都冇可聞底噪嘅
但想安靜聽下歌都要咁綁手綁腳就...
咁冇計啦人哋鍾意聽噪音
各位巴打請問2手1000內除左e5000仲有冇其他選擇?利申已有e2000同dac
買埋e3000
ie80?
想整CM,聽開廣東歌,呢家用緊um3x
隻耳機已經用左好多年,唔知westone、UE定JH audio好
買隻全新E4000 算啦 E5000 好難搞
有冇人知沙田附近邊到有耳棉買
好難推
價錢已經有分別

我自己有215SE
個人建議 就唔會買215
同價位一定係隻 tipsy dunmer
而家cm都多咗好多牌子可以睇
如果鍾意westone咪整返westone囉
隻v6s正式宣布死亡
上星期爆左左耳 諗住用膠水痴返無事
點知今日又爆返 重要斷左幾條線 無左聲
大大話話都用左5年 係咁上下
不過應該唔會再整cm了
平平地用普通野算 不過好耐無掂過耳機
有無咩推薦試下?
westone幾時出新嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞