[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想問下 ue18+ pro 同11pro 抵唔抵玩
我覺得佢啲中低階機仲唔得(純個人聽感姐)
而且佢而家中低階都唔平咁
tg334
好多ak user自己都幫手做埋免費打手
上面都已經有件
啱聽就算ok嘅,唔啱聽就貴
試多啲其他野先囉?
試埋uerr?
其實都好多人買貴耳機用iphone聽,好多耳機都得架
rr係想買 同試過 但佢依加有特價
咁你自己試先完衡量啦
唔通你試完18+ pro, 但覺得uerr好聽啲,都要用成萬蚊買18+ pro咩?
買對的,好過買平的
其實earphone唔係本來就設計俾電話用㗎咩 幾時變咗一定要用player 再講現時大部嘅dap都不見得好過電話幾多 甚至更差 例如ak
班Ak user真係撚極都唔化
依個我明 搵日試下先 如果RR好聽d唔洗咁早買
No 7ender, 除非你想背熟代理地址得閒探下佢地
推唔盡嘅問題?
2萬蚊台機都可能未係極限喎,咁你係咪要搵十萬嘅器材先聽得落?

聽落好聽就得架啦,每個組合夾起黎都唔同聲
最緊要出黎個效果啱聽就得啦
其實好多都會夠聲,你試咩唔夠聲?
AK 粉不嬲都淨係識跟 NO. 買大架喇
1開2 DAC 加 $5K > 未夠一年落價 $5K > 恐慌性拋售二手機 > 新 DAC 又加番 $10K > looping
又驚死d有米大叔聽力衰退, 聽唔出同舊機有分別咁款, 係咪都將新機既高音推高多2格, 然後話新機質素好左好多.
人聲就越修越薄, 然後就話樂器分離度勁好.
再加埋隻將人聲推到前一前既 JHAK 耳機, 後面塞鬼晒無晒距離感, 就話人聲好出
想知你用咩電話
搵隻in-ear sd2, sd4, pp8
qdc
akg k3003
earsonics
fitear tg334之類
都會夠聲吧

sony m7我未試過插電話,你覺得太細聲?
點解要仙女 至今試左邊幾款
其實唔想買 player 見佢係iPhone 都好好
如果其他有咩推薦?
其實都好多人買貴耳機用iphone聽,好多耳機都得架
其實earphone唔係本來就設計俾電話用㗎咩 幾時變咗一定要用player 再講現時大部嘅dap都不見得好過電話幾多 甚至更差 例如ak
想問耳機點樣睇用咩耳棉
Hs1551 cu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞