[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
特價本身啱聽又想整既就抵買 不過中意得rr應該唔會中意11 pro
整cm都係揀隻啱聽既最緊要
我只係講緊佢反映你隻歌本來係點
呢樣野已經係佢突出之處 定係一定要tune過果種先叫突出
小弟今日新人入坑就係入左Fiio M11 同E5000...最後係RxA店員推波助瀾下入買條Flex001 4.4mm... 俾我老婆hi到傻
入坑第一步要識-走私同報細數
新入坑敢買e5000已經夠勇氣

難推但好聲

btw下次報細1個零啦
岩先試咗UE Live, 64 Audio N8同A12t

最後屌咗A12t, 做埋耳模

有無巴打知大概要等幾耐
巴打 UE live點睇
聲底夠清,分析力好高

我覺得清咗少少,中頻有彈性但唔係好夠
各位師兄如果FiiO M11 配 Sony M9 點睇?
個人經驗,cm同公模d聲差太遠
因材料問題cm既低頻永遠多過公模,聲場會無公模咁開場,上半圓聲場會向下移,人聲會係你個喉嚨位置發聲
n8, ve6 x1 都有呢個感覺
n8更令我感覺到有少少伏,好想收隻u12t 2手

有無巴打有cm做出黎人聲係可以係鼻較上位置發聲,聲場夠開揚夠高?
下 即係公模聲仲好過CM?
咁A12t點樣夠吸引你 同埋點解唔揀N8?
聽N8嘅時候我覺得無咁清,同中頻多咗少少
N8咁多粒鐵做中音,緊係會偏中音多d
我就係唔想咁多中頻

開頭我係睇live同12t
應該話公模同cm多數都係有d唔同聲,cm單元擺位會就耳型,所以係同公模有d唔同
12t聲底會清d同平均d
係,live個感覺係啲聲拆得好開

係唔知隻12t要等幾耐
cm嘅嘢真係話唔埋
我覺得M9 加小黑磚都夠玩
利申用緊小黑磚 有d後悔想轉黑磚
咁有啲想衝m9喎
到佢買袋嗰陣你問返佢係咪傻撚左
Fiio m11抽插都啪啪聲 仲要行android 不了

可以試下zx300 但可能同m9冇咁夾 黑磚就好夾 最好自己去試下 如果插電話個聲你接受到仲簡單唔使買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞