[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(82)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想問下IE 40 Pro洗唔洗買條換?
首先cm未必一定舒服
而且其實舒服同隔音好多非cm 耳機都做得到
cm唔會難推d , 只係個殼貼耳d咁解
用手機推嘅話揀返d易推嘅耳機就得
6.5k已經大把選擇
出去試下玩下先囉
唔好因爲cm好似型d就衝去買
想易推唔好買動圈
動圈唔一定難推 動鐵都可以推到衰聲
今日係地鐵見人用iphone連跟機jer推ie800
其實唔難
好聲另計
耳機問題可能大d
未必關事
兩睇啦,如果佢講到明想要舒服同隔音,咁用啲錢換fit同隔音都值得嘅(雖然唔一定每個人都覺得cm真係舒服過universal)

所以可以試吓同budget內有無啱聽又舒服嘅universal先,真係覺得無又啱戴又隔音先再睇cm都得
orb啲野好清聲的嗎?
sd2 定sd2s黎?
娶老婆係咪一定要整容?
個樣你夠鍾意就唔一定要整架啦
整咗都可能會fail會樣衰咗

如果你真係好唔滿意佢個樣…咁試吓搵第二個先?

整容可能會靚咗嘅,不過唔會係必需姐
又係唔知幾時開始搞到d人連耳機都未試清楚就話要換線,聽都未聽過,試都未試清楚,換毛毛咩
收到對新cm,覺得隊得好入,好似造耳印嗰時咁入,貼住耳膜咁,唔好feel。想問吓正常係唔係咁?
大多數cm條耳導管都係長。覺得太貼嘅話試吓叫廠修薄少少
我試多幾日先... 隊到我有啲想嘔。
初初係有d唔慣,但係買得cm就要有心理準備
sd2s係一樣聲,不過細碼嘅版本,我估可能啱你多啲
影黎睇吓有幾長?
我覺得算短添
會唔會唔係太深,而係唔fit?
有部分品牌D CM導管係長 最多叫佢修一修個無咁貼 但長度就應該就無得搞 因為影響音色
我認係我短
係造得好貼,啜住成隻耳,除出來仲卜一聲添。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞