一人一個喺Carousell遇過嘅痴線野

611 回覆
1694 Like 36 Dislike
沙頭角交收
女朋友俾個男人問有冇用過嘅絲襪 話要用嚟大掃除
係,好多都無腦,賣$100嘢開價$10,賣對鞋話假之後叫我$100放俾佢
carousell 有徵收 呢一項架
之前有個post有個自稱小學生,屋企好窮,阿哥籃球比賽冇鞋著,好慘,叫樓主送對波鞋比佢。
後黎比人踢爆佢係中學生,屋企唔窮,之後仲寄email去佢學校
有冇人記得
Carousell 遇到戇鳩仔 點玩好?
https://lih.kg/1063001
之後好似仲有個係叫女朋友著住賣波衫有冇人記得
賣野賣$1800
講價話$1200 我話最平$1500 如果再低就唔賣了
跟住佢就send其他人賣幾錢 其他人又有咩款比我
我話 咁你可以搵佢地買呀 唔緊要
跟住佢一輪咀鬧我 話我憑咩賣咁貴(抽獎禮物)
話我不勞而獲 話我貪心
忍唔住屌9佢 我又無逼你買 你理得我賣幾錢 點得返黎
一定要平比你架咩 人地咁平你咪搵其他人買 on撚9女人
約好哂時間地點交收
點知等左好耐都唔見人
電話打極都無人聽
返到屋企見到佢whatsapp問我係邊個要交收乜野
可能為咗講價嗰個快感

件貨300
description 寫明 500 以上面交(金鐘至旺角地鐵站)
500 以下順豐到付
比較想知巴打點解全部like曬
兩個都...
試過好多次平放hotitem野,大部份玩具/潮嘢/二手電子嘢,因為真係放勁平,其實一放上去就好多人pm,但就總有d on9 例如$1000->$500殺價,我就會send張pm圖比佢睇秒殺佢

又試過一次有條肥婆同我買嘢又要就佢地點又要平比佢,心諗算9數,唔想揾位放垃圾,交收完諗住比返評分睇下佢賣乜,一睇呀屌丫,佢原來已經有賣緊同我同一樣嘅嘢,係有人同佢買就同我拎貨,仆佢個街,仲要又呢又路都係見佢執得十零蚊
我成日覺得點人係個apps搵點ai 去問人野,問幾句就唔覆
小乜撚 小次郎?
有冇傻撚埋右
你話100蚊以下sf都好 大拿拿500要寄? 到時入咗數 你走數 買家冇保障
底褲著過幾次未洗過
佢出咗去交收多次
應該係假了
留電話咪得囉
咁遠 入去都哂time cost啦
啲中學雞成日遲到
約7點 645先話要遲15分鐘
結果7:15都係話黎緊 我book咗枱食飯夠鐘就走左

第二次佢話就我地方 我咪話約3點 黎到call我先落黎
結果3:30都無消息
佢4點至黎到 我話唔賣喇
把幾火唔再覆佢電話&text

之後仲夠膽死想再約第個時間地點
我唔覆 成個月後仲問緊郵寄得唔得

啲人唔覺得浪費時間嘅咩....
一個連登account $150
200蚊我都見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞