一人一個喺Carousell遇過嘅痴線野

611 回覆
1694 Like 36 Dislike
sorry我講得唔清楚 佢出價500 我開價500都唔覆
我同佢掉轉咗
有啲唔知係收唔到通知定係放上去就算,出咗價幾日都冇上過水
係藍tick
藍剔又慘啲,都唔知做乜
通常我賣野佢一講價我就要求買家全就我屋企樓下
一人讓一步,拎個中間點,叫佢旺角交收
唔得叫佢食撚屎
呢個真,有心買通常講幾句就deal
問呢問路9成冇心買
新鮮滾熱辣,caption 乜嘢都冇講,我壓佢50蚊即刻串過馬撚

賣對著過兩次原價要$2000既波鞋
標價$900
條友問$500得唔得
我話No
佢再問 $600?
我話唔得 最多平$150蚊俾你

跟住佢就係度話你賣左好耐無人買呀 出面全新先賣緊千零蚊呀 仲要Send d online shop既價錢俾我
問我 人地先賣緊千二蚊全新點解你二手都要賣$900
我就話色同Size都唔同 你有無見到個網有我賣緊果隻色同Size呀

佢無聲出 話最多出到$600
跟住我無理到佢幾日 佢又Pm我繼續問
仲要話可以當日交收 我講到明要係將軍澳線
佢要我出尖沙咀旺角交收 話自己住新界好遠
最後我話如果要我賣$600益你既話點解我唔直接送俾人著 ?
2手收賣佬
試過兩年前賣嘅野
嗰陣有人DM我
兩年後我先再開個app
覆佢:仲有興趣?
佢答我:我兩年前問你
你而家先問我有冇興趣?
有冇人試過賣/買手機?
想問下點check貨?
想放左部iphone
你拉低左下面d msg係咪身有屎
on9壓價唔再講
仲有一班痴線佬問一大輪野/問我賣左未
跟住就冇哂聲氣
賣個 silicone 質料既旅行水煲, foldable 果種
個盲毛壓我價,我唔受
佢就扮曬嘢係咁問我個水煲係唔係 BPA free, 安唔安全

屌 silicone 都唔係塑膠點七樣BPA free 呀
咁柒驚咪喇上網買二手喇
寫明 不議價 議價不回
就可以了

同依個post 其他人比較 講價算小事
講到明唔面交仲包埋郵 都要拎電話,比個儲值卡號碼你咪又係一樣
就係你呢d仆街 10 問9唔應, 等你成個月覆一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞