一人一個喺Carousell遇過嘅痴線野

611 回覆
1694 Like 36 Dislike
係carousell賣啲二手護膚品
條友係咁講價 嫌三嫌四
我為求清屋都平左啲比佢
然後約交收 約左幾次都係交收前一個鐘話放我飛機
一時又話佢阿媽行唔到 一時又話佢自己頭痛
一時又話佢老公胃痛做左手術出唔到
由本來係元朗交收 就佢就到出荃灣交收
然後一個唔該又話佢唔知邊度痛又剩
第三次我終於忍唔住同佢講:
既然你身體唔好就專心養病啦
唔好上網買野約黎約去咁麻煩啦
我帶就帶左出黎
一係你就陣間出現 一係你就順豐
一係就唔要然後我負評你算吧啦
我唔想為個百幾蚊浪費時間

好啦佢最終係有出現到既
但我就叫佢check一check啲野先 佢話ok
轉個頭佢係carousell狂炸我
話我呃佢 明明啲髮泥有用過 得番咁少
我當時係貨品詳情有寫明係用過
而佢投訴呢盒髮泥仲要係我送比佢
我仲係度同佢解釋
話個髮泥一早寫明用左兼係贈品
我無收你錢
佢就發哂顛咁話:明明係你話百幾蚊有齊呢幾樣野囉你呃人點點點

我當頭躁到仆街屌尻佢 然後blacklist
出到黎交收話唔識搭地鐵黎
約新界搭咗去港島
之後又話唔識搭地鐵返屋企
問我點算咪教佢搭
然後佢話平時有私家車出入 依家撘的士返去
咁撚有錢仲要買我件由500減到200嘅衫
試過有次賣二手玩具
買家話自己係學生,問我可唔可以平少少
咁我諗住平少少無所謂,就約交收
點知交收前一日佢話無錢
話本來想賣左自己d野,咁先有錢買我件貨
而家件貨賣唔出,問我要唔要交換
講好咗code only
要fifa咪自己買
佢駁唔到
消失咗
Ching咁好人
唔驚佢係撚你?
佢有冇學歷proof
呢啲好多人都係9吹
Dc 啲人正常好多
真正痴線嘅人係唔會覺自己痴線
有冇圖
本書有啲邪
咁你仲退返畀佢做乜鳩
我賣海洋公園飛 佢同我講話想入去影D後選港姐 入一入就走
叫我平比佢
香港真係多痴線佬
呢個幾好笑

令我諗起我賣畢業公仔,條友應該買比佢條女,佢話:「佢聽日畢業,我買唔切,佢都係用嚟影幾張相㗎咋,你介唔介意平啲比我?」
智商有問題你趕住要仲好意思壓價?
個條撚樣都係咁 我係屋企佢要我即刻仆去紅磡交收比佢仲要我平D CLS
咁都得
齊頭50蚊囉屌你老母
咁又抵畀人屌喎
人哋點解賣關你撚事咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞