一人一個喺Carousell遇過嘅痴線野

611 回覆
1694 Like 36 Dislike
個app寫咗5月1-7號維護
睇唔到last seen同online時間
當人係兵咁撚咩?低鳩能
唔好咁痴線啦,知你俾人呃過好唔開心啦
係佢話唔得 唔係我lol
game
賣對耳機,擺喺度隔一段時間會有人出價
屌你出 1000 問你幾時方便交收又唔講
揼個日子畀佢,隔幾日後覆 Ok 問幾點得又唔應
要就要,唔要就唔要
咪撚嘥鳩我時間
面交無一日約到,全港九新界所有站都話遠
銀行入數嫌麻煩
所有網絡支付方式,包括而不限於tap&go,payme,支付寶HK,Paypal等等等等,無一樣野話識用、無一樣野佢係用緊,全部都話好複雜、我唔明
逼到我索性叫佢去七仔買點卡俾我算,結果佢都係話好複雜、唔明要點做

差少少想直接問佢係咪弱智

最後回到死chur要約面交,但又唔俾時間地點我,而我講嘅全部佢都唔得,不斷鬼打牆,如果個陣唔係真係窮到就快賣腎真係唔會咁得閒理佢

又話咩
郵寄要佢入數先 好危險 話驚我呃佢(講緊只係二百五蚊左右嘅事,同埋一般都係要買家入數之後先寄架啦,你驚我呃你我夠驚你呃我啦
話驚我賣假野俾佢(俾埋官網嘅購買紀錄,話可以Ps,信唔過)
又響度R包郵(淘寶呀屌你?無錢唔撚好話要寄順豐啦!)
仲話咩響呢個交易平台遇到我係緣分,所以想面交見下我真人(仆街啦原來係死癲佬尼!!!

dllm,撚左我勁耐,撚到我銀包都無乾到要等個兩舊幾水救命後,我決定唔撚賣了,刪post之後dum入垃圾桶算,個app都刪埋了
條友根本冇諗過買
唔好講出尼啦
即係我cap完就會變有禮貌有家教?

件貨本身$70
佢係交收前一晚先出價 所以點會知佢臨時甩底
之前結完婚幫老婆賣件著得一次嘅淘寶婚紗,遇著個大媽話急住娶新抱趕買衫。

因為婚紗呢啲嘢好大件,講明只可以屋企附近交收,一早同佢講咗紅磡xx街等(近土瓜灣)諗住佢應該識自己揾定方法坐車嚟啦,點知交收時間到咗先打嚟話佢搭火車到咗紅磡站,邊個出口近⋯⋯火車站去大酒店就近,咩出口我鬼知咩,自己揾巴士落嚟啦

磨多半粒鐘終於坐巴士嚟到,拎完件衫俾佢又話要開嚟睇吓(緍紗呀大佬)走入商場向大lobby打開嚟睇,摸勻晒之後係咁話好靚手功好好,但又嫌大件⋯⋯喂我一早寫明係「S碼+揾人改細過腰圍」,你聚個新抱係咪未夠砰呀!?

其實我諗佢係咪想我自己減價賤賣俾佢⋯⋯最後仲問我你老婆係咪好肥著咁大件?真係火到嚟得喇唔要就收皮,咪嘥我時間,返歸啦你,走前仲問我點搭車去九龍城⋯⋯我:「乜都唔知,亦唔話你知」

其實諗返個大媽有啲似响工廠大廈開舖租借緍紗裙掛啲師奶⋯⋯
賣波鞋,出到去交收對方想買埋我著緊嗰對,佢話搵咗好耐都買唔到,我話唔賣,佢就開高價(高過原價),咁我啱啱做完gym有對鞋喺袋,所以就應承咗,佢想即時著但當日佢著拖鞋,叫我賣埋對襪俾佢,於是落月台除埋俾佢
冇痴線野 得乞衣野
無論carousell定肥花一樣多on9
係都要壓人價
你壓我果個價其他人做到你又唔搵佢地
係都要搵d賣高價既人壓到人地個價
心理變態
我傾好晒一定會叫佢俾offer
除非喺我樓下交收,否則我唔會出黎
有咩依郁可以負評佢出啖氣都好過自己dum春
有條柱喺你面前就接受現實啦,個位係咁,你喺邊度買同一個位都係有條柱架啦,屌個賣家黎把撚
唔好懶清高啦
正柒頭
弱智
視線受限位 係人都知要講明比人聽
正如你賣嘢 件貨 有個位爛左 你會唔撚講明?

為嘈而嘈
件貨本身都係$70就好心咪撚廿蚊都講價啦
啱啱search佢個ac睇 啲相都係淘寶/微店見過
化妝品頂多係ig搵代購好啦 二手平台真係信唔過
話要買 叫我比户口佢過數 比完户口佢 block咗我
總之 全部寫曬前設入內容
大講價 亂約一亂唔覆
問價 / 講價 一律唔當約好
以最後約到時間地點為先

就算Dcfever 試過放相機 約到第5個人先成交
見過差不多

我賣玩具,薄利散貨,成日一放就覆唔停,實有仆街再壓我大半,見我冇hold以為我d貨冇人要,我即刻send 條pm list比佢睇
Gay
同埋佢都幾勇
唔驚香港腳
買家當然唔會講
就係咁先便加要上網check 咗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞