發覺啲老師好中意Post相呻辛苦

470 回覆
1351 Like 154 Dislike
大部份老師喺學校都係威權階級,尤其係中學,訓導部嗰啲想點就點

仲記得中學嗰時有個訓導部主任佔中嗰時喺自己個簿櫃隔離貼「我要真普選」字帖,但明明自己喺學校本身就係作威作福、唔跟校規做嘢、同針對唔鐘意嘅學生嘅人所以真係權力令人腐化,中學真係俾錢比時間貼難受
係兒登,有咩工唔係overpaid丫,
你地剩係識得坐係keyboard面前呻人地overpaid,
但又唔去做。
睇你讀咩學校啦
我個時讀 起碼有9成老師都真係好用心教
同學生一齊留到夜晚9點幾又有 飯都唔食答學生問題又有
做教畜?踩親你條尾?

九唔搭八都做到老師
真係好多on9仔成日扮問問問,
實質係自己妒忌人,想搵兒登仔圍爐刷存在感。
做教師好過做大律師、工程師、會計師
似係
如果真係嘅就直接引証倒上面有人講我老師通常都有性格缺陷依個point
又黎呢D on9邏輯,
唔同意你就一定係當事人。
所以你話你呢D人難唔難敎😂
反而引證到你地真係垃圾喎😂
人工包咗啦
大部分老師既性格有缺陷

以為自己好把炮,又自大
番學啦老師

等間比學生見到你玩電話就唔好啦
點會拎護士同老師比
工作量差好遠喎
咪同好多兒登仔一樣囉,
咩行業都話人地overpaid,
以為自己好把炮,又自大。
😂你就真係要返學喇,飲咗奶未呀😂
話時話,點解你咁on9以為你係教書嘅?
你睇唔過眼一係就block柒d老師fd,一係就自己試下去做老師囉,再唔係做TA都得架,成撚日以為做老師好舒服,人工高又多假期,你估做老師淨係對住學生教下書、出下卷、改下簿就冇嘢做架?其實有好撚多嘢你地睇唔到!做文件都做到人傻呀!教案、出工作紙、出通告、出報價、出活動計劃、科目周年報告檢討,年年都要做!!!!!!!!數唔撚晒呀!!!!!仲有課外活動呢?????帶比賽表演果d呢??????
呢d係for學生嘅工作都算數,仲有d應付d家長嘅事情真係唔知邊度講起,舉個例,學生欺凌事件,點拆?你估見下雙方家長,記下缺點就算數?重點係長期跟進呀⋯⋯
仲有d辦公室政治,一撚樣都係好黑暗!!!!!!!

d學生駁少句咀,排隊排好d,傾少d計,鬥少d氣,交齊通告功課,上堂俾心機,好多老師會好開心呀⋯⋯

你自己過往做學生做得如何,不如試下細心諗諗啦,唔好第一下就諗邊位老師hea教,邊位老師偏心先啦。

可能好多人都係唔同意我講法,但我必需講,每個高薪行業大部分都係好惡頂架,當中一定包括老師。
😂你就真係要返學喇,飲咗奶未呀😂
話時話,點解你咁on9以為我*係教書嘅?
咁你要問班兒登仔點為之overpaid喇。
你唔覺出親呢D post嘅通常都帶有酸味咩?
我返工日日9hea
都辛苦架
On9
有無人講過醫生overpaid呀,有無人講過律師overpaid呀。公立醫院醫生chur得仲辛苦啦。
點解無人講呀?因為人地覺得值囉。
覺得唔值既自然會有人出聲啦,咁多人出聲一定有原因
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞