發覺啲老師好中意Post相呻辛苦

470 回覆
1351 Like 154 Dislike
班老師有暑假放
fg 33k 多幾日連假.
其他普通fg 15~20k 唔知有無得放.

我都唔知點簡

但老師係成績最差個班, 又唔係既. 我識多數係中游.
其實人工包 唔明日日撚下細路有幾大壓力 做錯嘢改錯簿有乜後果 醫護做錯就可以係一條人命 教師講壓力?
我聽過, 有個老師唔知幫個學生交乜表, 幫佢tick 左退學交上去
係呀人工包 不過教師垃圾過護士一百倍 而加學生一年俾一年少 做下 admin又一日 人地護士都叫做救下人 做下cpr
既然老師係overpaid嘅
咁點解公開試考得好/學歷高嗰班唔肯做老師呢?
又或者點解覺得輕鬆嘅連登仔唔去做老師?
女性多嘅工種就會多人呻辛苦,空中服務員同護士最多,其之就係老師
地盤佬日曬雨淋就唔撚辛苦?
老師由讀書到返工都未走岀過學校,佢又點會知道岀面office做錯少少野會比人屌老母,會計文員開OT開到零晨兩點,地盤佬四十度都照戶外開工果種辛苦呀

利申,自己係地盤佬...
咁所以代表老師overpaid?你唔覺得係出面啲濕鳩工underpaid?
啱呀,所以老師學咩人呻,係呻都其他工種嘅人呻先啦
呻下又要申請?根本就係成班葡萄護士同老師人工高
依家都無乜人再屌班飛雞喺度呻,因為人工低
有成百幾個老師負評
上面啲人講到做老師應份咁辛苦咁

唔怪得造就咁多羅婉儀呢啲仆街啦

你不如真係識先出嚟講野啦
中學教席少成咁你教個科冇一兩粒星點會請你啊
英文唔合格都講得出唔撚識就唔好出嚟口響響啦
我個fd真係無星做緊長約老師喎
有無信教/識人/母校>>學歷
教院仔小學玩哂是常識,但入得教院成績咩料心照
呻辛苦個堆正教畜
每個月出糧又唔見話辛苦
份糧包架嘛仆街 咁撚人工請返黎把撚
住喺象牙塔係咁
呻辛苦個堆正教畜
每個月出糧又唔見話辛苦
份糧包架嘛仆街 咁撚人工請返黎把撚
酸味兒登仔,知唔知點解你哋人工咁撚低呀?
因為你哋老細就係有你哋呢啲思想囉,
將你哋嘅人工有咁低壓到咁低,
因為比多$500你哋都覺得係overpaid呀。
自己爭取唔到/冇膽去爭取高啲人工就妒忌人哋人工高,
明明唔了解人哋嘅工作就覺得人哋做得少,
不如諗下點樣令到自己嗰行人工高啲啦。
辣殺。
識得個老師 成個面書都係旅行 野食 拎住野食 自拍照 做哂gel甲 染頭 戴大眼仔 唔知平時點返學
Hku一大畢業,自我增值最高等級啦掛
但睇返報告,2017 計埋醫科avg都係24k,EdUHK 有25k呀
增你老母值咩 有哂數據都唔撚睇唔撚明客觀事實
屌你老母咁就代表人哋overpaid?而唔覺得普遍fresh grad係underpaid?你都on9
仲有,你計起薪嘅話大部份工都輸啦
你攞big4 account嚟比,人哋做3,4年都跑贏返班老師啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞