發覺啲老師好中意Post相呻辛苦

470 回覆
1351 Like 154 Dislike
係 好撚on9 大部分係港女 教埋d小學都呻cls 屌你教d野已經簡單到仆街 真係課都唔洗補 上去鳩噏就得 都成日叫辛苦 假又多撚到仆街唔知嘈乜
其實要辛苦都可以好辛苦 要hea都可以好hea
有啲老師真係有心教
自己做啲additional 嘢比學生
有啲就除咗有啲會要開
其餘時間搭正放學即刻走人
唔通蛇王緊又出post 晒命咩
邊個話你知唔洗補課
就算TSA唔補,pre S1都要補(操卷):o

當然校情唔同,實有學校係hea 有學校chur

仲有就係 你話教啲野簡單 係
但對個細路黎講係好難呀嘛 最好就識晒全班拎a老師咪唔會比高層照肺囉

用你大人嘅角度去睇細路 先係最戇鳩
默默耕耘果啲你睇唔到啫
老師人數多,就算得10%呻,都會好覺眼
不過咁,人地呻又關你咩事?
每個行業都有辛苦之處,個個都有自由呻(你亦都有自由無視/unfollow)
做教師最辛苦唔係教,唔係改薄出卷,係全日對住班柒頭學生,又唔可以打柒佢地,仲要每一日對住佢地,根本係一個惡夢。

仲有勸一句,有得簡, 簡個有錢老豆

對唔住. 我手痕, 老師唔好鬧我
係架,行行都辛苦架喇其實
你有幾可聽過邊啲人話自己份工好嘆

仲有 你上面嘅情況唔應該係得你一個做
成個Project design 見客 cs之類
如果你一打十嘅話就轉公司喇直接考AP2咪幾好

人地呻兩句 呻完咪又係繼續去做#bye
睇得出樓主係憤青
人工高過ap2 返唔到轉頭
咁高人工, 唯有硬食. 同自己興趣, 無所謂啦.
有社經地位先有資格呻啊,低下階層喺連登日日呻有無人報啊
發覺依家呀豬呀狗都話教書
中學repeat幾年果個都話教書(小學)
(教書好高人工 我葡萄
on9
老師,我屌到你反皮
同一類post 護士見過
成班連登仔圍屌護士
好壯觀
呻辛苦有咩問題 要搵其他更加辛苦既工比?
話地盤都唔會呻唔怕辛苦
咩野驅使你地咁奴性思想 呻下都唔得?
老師返工有幾大壓力你知咩?
遇到啲閪校長迫到老師自殺都有啦
呻又要俾你啲道德撚屌
香港工時長返工辛苦你唔屌
淨係屌啲講出黎既人
你老母入廠 醫生開錯藥 你老母死左 定啲垃圾薄重要? 你仲出聲?少少嘢係到嘈
知唔知點解老師對家長/校方都要做狗咁款? 因為大家都覺得你地垃圾唔專業 愈來愈愈多合約制代表乜?
點解醫護可以西病人同家屬? 明未?
少少壓力都捱唔到 老師先唔好做嘢 做綜援仔囡咪冇壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞