[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(38)

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
我建議大家去睇下一套新的日本片, 叫 "十二個想死的孩子"

戲入面, 講其中有一個偶像, 因為佢只係覺得人地鐘意幕前的佢, 佢又認為人地當佢係一件商品, 所以佢想自殺, 結果就俾另一個人因為偶像自殺左而自己想跟住自殺的人, 鬧偶像不負責任.
因為作為一個公眾人物, 佢的言行舉止, 係會令佢的fans有種跟隨. 因為有時佢地可能只係覺得自己係一件商品, 一份工. 但作為fans, 會係fans的希望同埋精神寄託.
萬一偶像有啲咩的負面情緒發放出來, 其實係會直接影響到fans的. 就似我地今日咁. 明明有好多忠實fans, 但係大家今日都普遍好失望. 因為好似一直以來的信念都俾自己在意的人推翻左.

所以有時好多偶像都睇輕左自己對fans的影響力. fans無可否認係鐘意外表.但其實, 呢個圈, 要好樣的大把, 點解大家會鍾意個偶像. 但因為偶像曾經做過好多努力, 而我地又睇到, 識欣賞.

所以我希望stanley可以理解到其實你的言行舉止, 已經係會牽動好多fans的情緒. 望都望作為藝人可以感染到人啦, 因為咁,先係開始紅的象徵, 如果一啲感染力都無的話, 咁自己還適合留在現在的崗位嗎?

利申: 我無控訴, 只係有感而發. 怕唔明白自己的感染力.
希望唔好令一直以黎同你並肩作戰既夥伴失望
唔好白費自己一直以黎用努力、汗水草返黎既成果
唔好令一直以黎愛你既粉絲失望
唔好令開心速遞裡面既龔燁同熊若水失望

身為一個旁觀者,唔會明你而家經歷緊咩野,
可能對你黎講,而家咩都比唔上嗰樣野重要。

我地理解,我地明白。

但好希望你解決完手頭上既事之後,可以處理返你應該要處理既事,我地願意俾時間你。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞