[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(38)

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
雙手奉上就中伏?死啦我係咪miss左d咩?我唔明啊
佢連職位名都填錯
會唔會俾阿龔厭棄架
之前小強同士多啤梨都係雙手奉上
龔水日常轉左剪落套劇到
士多啤梨係咪威龍員工活動用屎種果集?小強冇印象
可以係一回事
龔燁肯唔肯用佢又係另外一回事
係,荷蘭嗰集,482
小強係267報仇記
龔水感情開始非常重要集數嚟
以下節綠日本城個訪問
「我和阿蟹算是十分有默契,我們很少會刻意去編排一些梗,反而喜歡在臨場去捕捉對手的反應。這樣出來的效果往往會有意想不到火花和亮點,而且更真實。在正式開拍前的綵排中,每次都會給出不一樣的東西,然後我們就從中挑一個最有趣或最好的來用。」

覺得劇本呢啲位未必寫得咁細,真係好靠兩位演員嘅默契,好多時睇tvb劇其他演情侶嘅演呢一幕都可能就咁撓住手講對白就算,龔水就因為兩個都好合拍所以先演到呢種自然甜出嚟
同埋呢幾下都係用遠鏡非刻意影龔水大頭,龔水黨固然會金睛火眼望到實,但我相信一般觀眾隔住個mon都感受到龔水嘅幸福
睇返先 唔該絲
只係見到一團白光
完美演繹咩叫旁若無人
新po留名
大家早抖
期待聽日龔水曹
其實係我哋觀眾之福
連過場都咁有heart 去同對手研究
點去present 比人睇
“ 一對熱戀情侶嘅日常”
仲要一啲都唔hea
我都係放錯重點
全部gif圖總監大人都係食緊花生糖
鉅記要唔要考慮請佢獨立做古早味花生糖代言人
佢真係做得好稱職
我因為佢都買過尼食喇
lm
今日過場令我再一次想多謝兩位演員咁用心經營呢對cp,就算係戲內過場wide shot呢啲觀眾通常好容易忽視嘅位,都會諗過度過啲小動作同表情
你哋嘅努力我哋都有放在眼內㗎
會仔細感受呢啲小彩蛋

自白色情人節開始真係龔水黨嘅春天
留返個靚名先
多謝公子絲cap得咁近先發現原來阿龔一直喺度bear鳩安仔佢哋幾個,梗係啦二姨丈都唔識叫一聲不單只仲要推阿水去搵曹總
唔怪得連treegun開到聲佢都唔肯幫手啦

龔:嗱...

水:你真係好賤呀......不過我鐘意
真係食唔停係咪想食飽啲,一陣開飯唔使食熊家地獄料理
第一張gif阿龔個樣真係好兇狠

梗係啦二姨丈都唔識叫一聲不單只仲要推阿水去搵曹總

華生
咁難怪佢直頭開聲拒絕
明顯轉咗做花生糖癮
睇得出佢哋兩個真係好有默契,而且落咗好多心機去演好水水同龔燁
好多細節位都係loop第二次第三次先會發現,唔係龔水黨嘅可能未必咁細心睇到,但佢哋都會用心去做
又再一次愛上蟹蟹同Stanley
(其實我差唔多每一日都重新愛上佢哋一次)

等睇遲啲安仔係接龍做咗9野衝去marketing搵阿龔救命

on9安 : 阿龔救命呀!!今次真係得你先幫到我啦
阿龔 :咩事呀(os: 又做咩野事搞到接龍上下都叫你做打靶仔)
on9安: 今次連二姨都叫我打靶仔呀,點算呀阿龔 唔係,二姨丈!!幫下我啦我巡樓個陣唔小心打爛咗大小姐幾十萬個花樽
頭先isabella都話我蠢做咩去接番隻雞脾都唔接住個花樽呀
阿龔: 拿,即係咁唔係叫聲二姨丈就幫你㗎。。。
等有無巴絲接落去
556龔水小定格
今集過場都係偏甜嘅動作所以整GIF先,可以睇到龔水嘅表情變化同一啲小動作,不過整完都想再cap多幾張圖講下今集

棟腳霸氣水阿水已經完全唔介意將自己最真嘅一面盡現喺總監大人面前,反正阿水再惡頂都有已經習慣晒嘅阿龔去頂

其實成集阿龔都係跟住阿水講緊嘢嘅心情走,所以如果阿水係表現得好想幫安凌壯,我肯定阿龔嘅態度都會唔一樣

呢下算係捉得實又挨得埋嘅近鏡

阿龔os:鐘意又點?最後同水水一齊嘅係我

tree gun講完阿龔係靠山之後阿水就好甜咁挨埋去,應該都好認同阿龔都係佢靠山所以咁冧豬

安仔之前話要幫阿龔打"港女防預針",媽呢空何嘗唔係都幫阿龔打"廢青防預針"? 希望廢青安嘅破壞力唔好去到二姨丈度,唔係阿龔就唔止恥笑下咁簡單

閃爆呢度全部人都唔係望緊龔水 唔怪之咁旁若無人啦 下次要再閃啲至得
新po LM
妖呢個母性大發解讀好生動好逼真
Stanley講講下對白比阿蟹偷笑出手上咀,當下呆咗一下比唔到反應唯有將手上粒花生糖擺入口
佢兩個真係好鬼可愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞