[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(38)

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
大小姐--> 不嬲都係復仇名單第一名. 但係我覺得大小姐除左因為生意之外, 都有因為覺得龔燁係奸的, 所以唔想佢的若水黐埋去.
TREE GUN --> 如果TREE GUN真係不滿, 阿龔都幾頭痕. 話晒阿水咁孝順, 當初二太對TREE GUN奚落, 阿水都即時反抗阿MAX啦.
若果連戲, 都好整一集TREE GUN 講不滿阿龔. 等阿龔唔好成日用佢啲超凡智慧帶阿水遊花園.
三太---> 應該一集CLS 就可以完左人情.
曹總 ---> 有排拆, 曹總IG話: 對你我永不放棄架. 今次又有大小姐咁得閒幫手, 朱 ling ling 又響熊家度加下口的話, 阿龔真心難拆.
應該係今集only突顯下啊龔幾咁度縮啫
就快連岳父都頂唔順
之後水水一定會帶住個新手袋翻熊家曬命
同埋熊家人應該都feel到啊龔真係錫水水 之前任點都ok啦 仲要度橋變肥仔龔
最近啊龔好似都直接勁hea坐喺熊家度 當正自己屋企咁
唔知有冇順便買啲嘢上去呢
仲係兩手空空又食曬人哋啲花生糖好似唔係咁好wor
真係見過行外家政策最成功嘅女婿
總監大人真係唔使做啲咩維持下自己長袖善舞形象?

咁講法要拎住袋鉅記上熊家喎
龔:hello everybody我買咗成袋花生糖上嚟俾大家食呀
(熊家眾人os:明明啲花生糖都係你一個食晒)
成袋花生糖
總監大人認為食包裝食物喺熊家係最安全
安仔快啲同二姨丈慶祝下愚人節
唯有得閒請下飲茶啦
岩岩蟹live miss左
睇到有人話 蟹蟹live講呢排都無龔水主線...唔知真定假
無主線有過場我都滿足
佢話咩今晚會冇啲令我地難受嘅野唔知係咪講緊首歌
唔係講凌麗咩
賈名緩都係起碼一個月後嘅事
所謂嘅耐可能要隔兩個禮拜?
林村點睇都似係主線,兩個禮拜後出都差唔多
係咩可能我解讀錯 不過呀蟹都應該好不屑賓穎呢啲姣人老公嘅第三者
上次佢有直接答557, 今次無講集數
不過我寧願隔耐D但有返一集劇情性嘅主線
呢排粉紅好多,但劇情推進比較少
啱啱先追曬啲留言,啲分析同recap真係寫得好好!

嚟緊要等一段時間先有龔水主線嘅話,其實都好正常,始終龔水呢排出得好密,係時候出下其他人/組合嘅主線,而且龔水一齊之後嘅故事,除咗公唔公開呢個位之外,其他方面應該需要鋪下伏線,要啲時間醞釀下先會有啲有深度嘅劇情,下下cls唔走得好遠。

其實龔水一齊後經過一小段地下情再公開埋,而家都係傾向穩定同埋一啲小考驗,而家又留定伏線可以慢慢講,但我相信過場都一定會Keep住有
我都覺過場一定會有
下次龔水我諗應該56x集掛

好多時過場都好正
農場嗰啲都係過場

藍調/狗龔唔係龔水主線,但出場都唔少
唔知點解感覺上林樹都繼續唔係行劇情類
放工終於可以追post

總監大人而家喺熊家成個大少咁嘅樣
翹曬腳睇電視又勁食花生糖
難免tree gun會開始有不滿嘅
雖然佢做咩水水都照單全收姐
但其他冇比愛情沖昏頭腦嘅熊家人都唔可以忽視咖
總監大人要做好門面功夫啊
考驗小組入面最想睇嘅都係tree gun
雖然恨嫁女,但始終都唔係隨便送出去嘅
所以點樣考驗總監大人係咪值得付托終身
呢個位應該可以拍得好cls感動
總監大人要聚天使番屋企唔易咖
爭氣龔我睇好你咖

諗住唔quote 大家廢事咁長
點知自己都打左咁多
多謝大家
放工終於可以追post

總監大人而家喺熊家成個大少咁嘅樣
翹曬腳睇電視又勁食花生糖
難免tree gun會開始有不滿嘅
雖然佢做咩水水都照單全收姐
但其他冇比愛情沖昏頭腦嘅熊家人都唔可以忽視咖
總監大人要做好門面功夫啊
考驗小組入面最想睇嘅都係tree gun
雖然恨嫁女,但始終都唔係隨便送出去嘅
所以點樣考驗總監大人係咪值得付托終身
呢個位應該可以拍得好cls感動
總監大人要天使番屋企唔易咖
爭氣龔我睇好你

諗住唔quote 大家廢事咁長
點知自己都打左咁多
多謝大家
拍拖之後一直都未講過去見龔爸,阿龔亦都冇提起過佢阿爸,到底喺開心速遞世界入面龔友知道咗未呢?好想睇阿龔正式介紹Mary比佢老竇,話比佢知終於追到阿May了。
係, 好想睇龔爸爸會打個仔,叫個仔對人好D
好想龔友見新抱仔快啲叫番啱名
我有少少想睇下當年既龔MAY
硬係覺得龔爸都係會keep住叫阿May

有劇情推進會再增添non cp 觀眾收看興趣

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞