[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(38)

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
[member]其實大家都仲好支持佢
講咁多都係想佢唔好dup返落去
話晒佢都係娛樂圈咁多年
今次真係多謝網民支持同龔燁依個角色令佢彈起
如果真係因為一時衝動 應付唔到
而比人插到跌返落去
大家都會心痛 亦唔想見到咁既情況[/member]
冇上來一排, 點知見到啲咁唔開心嘅消息

龔水CP對我黎講真係好大意義。三個月前係我人生最痛苦嘅時刻, 個陣唯一令我可以暫時抽離下嘅就係睇下龔燁同熊若水。可能大家覺得好誇張, 但如果唔係有開心速遞龔水, 蟹/stanley嘅live, 仲有呢度嘅巴絲, 我可能支持唔到咁耐。因為龔水, 因為蟹/stanley, 比我好大動力去改變, 令我可以慢慢行返出來。

坦白講, 我會咁鍾意龔水, 唔只係因為佢地劇入面做得好真摰好sweet/劇外佢地又有好多互動福利, 仲有嘅係蟹嘅正面樂觀同stanley嘅謙卑誠懇, 呢樣野好感動到我。今日見到佢地咁做, 推翻晒我之前相信嘅一切, 一時之間我真係唔知點說服自己先可以冇咁傷。

一直以來, 無論劇情是苦是甜, 都有呢度嘅巴絲陪我一齊討論, 其實係好warm嘅一件事。或者龔水紅得太快, 快到令兩位主演嘅生活帶來好多副作用, 而呢啲副作用慢慢累積, 終於大到一個點令佢地兩個都招架唔住, 或者佢地都需要啲時間慢慢消化, 磨合同成長。同時, 我地都要好好說服自己將focus放返係套劇入面, 畢竟除左兩位主演, 仲有編劇同一班幕後嘅crew都好值得欣賞支持。我知大家熱情可能都因為呢件事淡左好多, 但依然好想見到各位細心嘅分析同cap圖, 希望可以等到龔水重回正軌嘅一日。戲外嘅意見我地判斷唔到太多, 唯有將心思放返係劇情上, 或者先係對龔水/龔水黨最好。

sorry for 長篇大論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞