[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(38)

1001 回覆
38 Like 3 Dislike
努力只關注劇同角色

又唔可以話買個手袋來守住愛情嘅,應該係比人點醒咗,明白到有時女朋友係要氹,係表達愛意的其中一種方式
專心討論劇情
坐等放閃式劇情
大四喜
557龔水定格

一路整gif cap圖已經好想講下呢四個人,佢地由以前到而家甚至未來都會影響住龔水嘅發展,所以獨立抽出嚟講一講先。

大小姐
如果今集無佢就唔會講到咁多嘢,同埋連返而家Terry上位而佢自己被投閒置散所以先會得閒搞龔水,亦帶出Terry唔將同曹總嘅生意放在眼內,而阿龔個新加坡項目之前有講過係接龍下半年重點項目,我期待呢度會再有後續講,阿龔牽扯到三房人,真係大把嘢可以寫。
講返下圖,大小姐今集無阿水在場唔玩單打轉為明刀明槍鬧阿龔死cheap精,表面咁睇的確會覺得大小姐係咪同小蓮活喺兩個平行時空?但諗深一層反而會覺得係咪因為小蓮同輝輝唔可以好似龔水咁公然放閃,心中難免有啲羨慕同妒忌至會產生呢種對阿龔嘅憎恨

Tree gun
原來tree gun都會有對住阿龔唔係tree gun笑樣,聽到fish呢句先妙一下嘴再少少怒睥眼,盡露不滿表情。見到二妹對住阿龔嘅心態由上次飲早茶可以任點變到而家送P圖袋都咁心滿意足,會唔會想即刻落樓下再同妹豬買返孖寶?不過阿龔今次唔會再落搭,所以我係期待嚟緊將會有"外父的考驗"

三太
諗住艷照攻略同選戰連到龔水之後除非又有啲特別嘢否則無乜機會再連埋講,估唔到係今次嘅反cup位加大伏線,講真對平時都袋住幾十萬係身嘅三太呢啲手袋真係今日買完過兩日就唔記得,我估大人情呢個位都似會留線先未必咁快再講住,呢個位可以好好發揮,希望唔好求其cls咁hea咗佢用

曹總
曹水第一次相遇嗰集真係叫「真命天子」,所以琴晚泳池曹總向水水大叫自己先係"真命ten子"其實都算係連返 曹總對阿水係一見鍾情,雖然中間試過同大小姐相睇仲叫埋Linda BB,但心底都仲係鐘意水水嘅痴心情長劍,下面呢個樣肯定唔會令水水心疼,但令我感受到佢對水水嗰份情真係好深 今集阿龔並未同曹總交手,期待下次會有龔曹對手戲,但阿龔唔可以再好似我不是曹太嗰集咁去應付,就睇下阿龔點樣發揮佢嘅說話技巧

唔經唔覺又打咗咁多添
龔水定格要再等等...
今晚換唔換得切架?
大小姐--> 不嬲都係復仇名單第一名. 但係我覺得大小姐除左因為生意之外, 都有因為覺得龔燁係奸的, 所以唔想佢的若水黐埋去.
TREE GUN --> 如果TREE GUN真係不滿, 阿龔都幾頭痕. 話晒阿水咁孝順, 當初二太對TREE GUN奚落, 阿水都即時反抗阿MAX啦.
若果連戲, 都好整一集TREE GUN 講不滿阿龔. 等阿龔唔好成日用佢啲超凡智慧帶阿水遊花園.
三太---> 應該一集CLS 就可以完左人情.
曹總 ---> 有排拆, 曹總IG話: 對你我永不放棄架. 今次又有大小姐咁得閒幫手, 朱 ling ling 又響熊家度加下口的話, 阿龔真心難拆.
應該係今集only突顯下啊龔幾咁度縮啫
就快連岳父都頂唔順
之後水水一定會帶住個新手袋翻熊家曬命
同埋熊家人應該都feel到啊龔真係錫水水 之前任點都ok啦 仲要度橋變肥仔龔
最近啊龔好似都直接勁hea坐喺熊家度 當正自己屋企咁
唔知有冇順便買啲嘢上去呢
仲係兩手空空又食曬人哋啲花生糖好似唔係咁好wor
真係見過行外家政策最成功嘅女婿
總監大人真係唔使做啲咩維持下自己長袖善舞形象?
大小姐--> 不嬲都係復仇名單第一名. 但係我覺得大小姐除左因為生意之外, 都有因為覺得龔燁係奸的, 所以唔想佢的若水黐埋去. 面嗰浸的確係咁,但心入面會唔會都有啲妒意喺度真係大小姐至知。如果有日講大小姐真係失勢到唔留係接龍,若水義氣仔女一定會幫大小姐,都可以講下阿龔作為曾經嘅眼中釘點樣對待,可能講緊其他人都一沉百踩嗰陣龔水點樣伸出緩手
TREE GUN --> 如果TREE GUN真係不滿, 阿龔都幾頭痕. 話晒阿水咁孝順, 當初二太對TREE GUN奚落, 阿水都即時反抗阿MAX啦.
若果連戲, 都好整一集TREE GUN 講不滿阿龔. 等阿龔唔好成日用佢啲超凡智慧帶阿水遊花園.阿水雖然孝順但都唔會聽晒tree gun講,如果唔係而家阿龔仲食緊毒雞,所以搵返集頭半講阿水對阿龔點樣千依百順法,tree gun睇唔過眼要考驗阿龔,後半睇下二女婿點拆解最後發覺阿龔對阿水都有好多窩心嘢,tree gun知道阿龔都係真心對二妹,佢兩個自有一套相處之道,有時係水食住龔有時係龔食住水,咁樣先可以一直走落去,tree gun 笑END
三太---> 應該一集CLS 就可以完左人情. 咁樣用咗無話唔得不過嘥啲,會似返艷照攻略嗰類型,最尾都可以有後續再舖落去講咁會好啲
曹總 ---> 有排拆, 曹總IG話: 對你我永不放棄架. 今次又有大小姐咁得閒幫手, 朱 ling ling 又響熊家度加下口的話, 阿龔真心難拆.我覺得阿龔真心唔係驚曹總會搶到阿水,只係作為男友如果女朋友揹住嘅袋係第二個追求者送點都會無面,所以佢送都係送阿水最愛嘅藍色,阿龔亦有信心阿水會用佢嗰個而唔用曹總七色,結果阿水話佢知曹總送嗰啲會還返俾曹總,皆大歡喜

我自己嗰啲太長唔quote
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞